może warto przyjrzeć sie TEMU ZESTAWOWI a palniki dokupić w wersji H1

eldo, nie chodzi o montowanie żarnika odwrotnie - natknąłem się gdzieś na informację, że bywają żarniki chińskiej produkcji które mają ten "drucik" po przeciwnej niewłaściwej stronie, stąd zacząłem się zastanawiać czy te co ja kupiłem są ok. Dało mi do myślenia to co napisał jinxsior:eldo pisze:Co do "drucików" w palnikach... jakim cudem palnik można zamontować na 2 sposoby ? Przecież tam jest wycięcie które całkowicie uniemożliwia odwrotny montaż :roll: To tak jak by zarówke H1 wsadzić odwrotnie
Obrazek
U mnie jest on na górze - tak jak na zdjęciu, które wrzuciłeś, czyli rozumiem że wszystko jest ok z moimi żarnikamiMoj zestaw ktory kupilem był niestety do zwykłych lamp bez soczewek czyli pręcik umieszczony do gory. Musiałem deczko pokombinowac aby był na dole
a to sie chińczyk skubany nie przyłożył do roboty :roll: źle zrozumiałem, czyli fota wyżej ze strzałką czerwoną (wycięcie) to "właściwy" palnik H1mariusz_wierz pisze:- natknąłem się gdzieś na informację, że bywają żarniki chińskiej produkcji które mają ten "drucik" po przeciwnej niewłaściwej stronie
e tam... każda nowinka mile widziana kolego :mrgreen: a ja "zaszczele" goscia na giełdzie pytaniem o palnik, już sie doczekać nie mogęjinxsior pisze:Dla tego panowie prosze mnie juz nie sluchac, bo to same problemy wychodza.
bez tego się chyba nie obejdzie....Zbych20 pisze:Nie mam możliwości w najbliższym czasie stanąć na kanale
nie koniecznie, między osłoną a np. misą jest "gąbka" mogła przytrzymać owy drucikZbych20 pisze:a poza tym już mógł się wytrząsnąć na dołach
daje rade patrząc na foto, a jak w realu kolego ? Barwa i "siła światła" co mnie dziwi bardzo zbliżona do palnika 5000k :roll:jinxsior pisze:Osram Nightbrighter +90%
o kurde to masz 4 przetwornice ? :shock: gdzie to wszystko upchałeś ? kiedyś mi przeszło przez myśl zapodanie halogenów na palnikach... ale jakoś rzadko z nich korzystam więc temat ucichł. Może do niego powrócę w ramach "wolnego czasu"jinxsior pisze: dolozylem 6000k na dlugie