Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Podłączenie radia

Car Audio
ODPOWIEDZ
mily

[A6 C5] Podłączenie radia

Post autor: mily » 31 paź 2010, 21:55

Witam,

Panowie we wtyczce zasilającej mam tylko
zasilanie + z akumulatora,
masa
plus po załączeniu świateł

a co się stało z:
zasilanie + ze stacyjki
zasilanie wzmacniacza antenki

Czy ktoś ma taką instalację (w sensie tylko 3 kable??)
Ostatnio zmieniony 01 lis 2010, 12:51 przez mily, łącznie zmieniany 1 raz.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 01 lis 2010, 09:40

mily, kolego najpier popraw temat.potem popraw profil bo do tej pory nei wiadomo o jakim aucie mowisz...u mnie w maluchu byla taka wlasnie instalacja prosta.zart.generalnie zanim zaczniemy pomoc musimy poznac wiecej szczegolow.pozdro

mily

Post autor: mily » 01 lis 2010, 12:50

Ah, kurka nie zauważyłem że jest stary profil sorrki. Pacjent to Audi A6 C5 z 1997 roku w 1,9 TDI 110KM

[ Dodano: 2010-11-01, 12:51 ]
Chyba teraz już jest OK.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 01 lis 2010, 14:07

mily, rozumiem ze masz tylko te kable ktore opisales.jakie radio bylo wlozone w aucie?czy poprostu kupiles auto bez radia?musisz znalezc gdzie obcieto te kable i je dorobic.chyba ze bedziesz zakladal radio nieoryginalne wtedy idz na calosc i zrob nowa instalacje rowniez do tylnych glosnikow.

mily

Post autor: mily » 02 lis 2010, 08:52

Ona jest już przerobiona. Podłączam radio w zwykłym standardzie i działa wszystko pięknie, ale chciałbym mieć wyłączanie po stacyjce (ale nie mam przewodu), radio też słabiutko odbiera (pewnie wzmacniacz nie ma zasilania, albo też został usunięty).
Podejrzewam że ktoś nie wiedział po co są te dwa kable i odciął, ale odwinąłem dość sporo izolacji i nie znalazłem tych kabli. Dlatego też mnie zastanawia czy ktoś robił całą instalację od nowa czy wychodziły tak seryjnie?

Według schematów radio powinno być zasilane dwoma bezpiecznikami (+ z akumulatora i + po stacyjce), i obydwa te bezpieczniki posiadam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja