[A6 C5] Emulator mp3
-
- Forum Audi A6 / A7
Się teraz narobiło :evil: Zdejmowałem klemę i radio (NAVI PLUS) zażądało kodu.... wpisałem kilka razy 1111, 0000 i niestety się zablokowało. Jakby było mało to pojechałem do CAR AUDIO i próby wyjęcia radia spełzły na niczym bo ktoś coś rzeźbił i wyjmaki nie dają rady
Słyszałem że można vagiem to ogarnąć, ale nie mam pojęcia jak. POMOCY!!! 

krzysztof_goo,mozesz to zrobic tylko w aso.procedura polega na tym ze lacza sie kabelkiem z twoim autem a z drugiej strony poznań i usatlaja kod zdalnie.nie ma mozliowsci podejrzenia tego inaczej.poprostu musi byc odczytany vin autka i kod seryjny radia przez kabelek i wyslane netem do centrali.stad tez nie doslalem ci tego w historii....koszt bodajrze 80zl.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za odp. Dzwoniłem dziś do ASO i niestety... po pierwsze to koszt 200zł, po drugie, samochód posiadam od niedawna, nie mam pewności kto i co w nim robił, zostałem poinformowany w ASO iż jeśli okaże się że radio było zgłoszone jako skradzione, będą musieli zatrzymać sprzęt, dow. rejestracyjny i pewnie auto do czasu przyjazdu policji. ÂŚrednia przyjemność, tym bardziej że bogu-ducha winny jestem, a w ten sposób narażam się na ewentualne kłopoty. Niestety kupując używane auto każdy z nas jest narażony na podobne przygody i wolę nie ryzykować, zapłacę dwie stówki, stracę radio, i jeszcze mogę mieć kłopoty.Szansa jest jeszcze jedna, wyciągnąć jakoś to radio, bo jak wspominałem wyjmaki nie pomagają bo trzyma jeden i za Boga nie chce puścić. Kod może być zapisany na obudowie. może ktoś ma jakiś pomysł jak najprościej wyjąć radio bez wyjmaków.
- tombit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2023
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Ta pseudo zmieniarka nie wyświetla ani tytułu ani wykonawcy ona tylko i wyłącznie emuluje oryginalną zmieniarkę na FISie wyświetla który dysk i który track - czyli tak jak w oryginale.krzysztof_goo pisze:Popieram cię TOMBIT, jeśli ktoś chce posłuchać łupanki to i z telefonu odsłucha. do dobrej muzyki potrzeba dobrego sprzętu. mam tylko pytanie czy z tej powiedzmy pseudo zmieniarki za trzy i pół stówki wyświetla tytuły i wykonawców, myślę że tak, ale pytam dla potwierdzenia. i jeszcze parę słów na temat montażu jeśli można.
Podłącza się również jak oryginał do gniazda z tyłu radia pod złącze zmieniarki jest odpowiednia wtyczka jest też na kablu gniazdo aby podłączyć np. zmieniarkę oryginalną ale czy to działa razem nie wiem bo nie mam zmieniarki. Jeśli chodzi o jakość to jestem bardzo zadowolony jak do tej pory żadnej zwiechy czy czegoś podobnego. Dyski, ścieżki i przewijanie utworów działa bez najmniejszych problemów a jakość dźwięku nieporównywalnie lepsza niż na transmiterze.
PS Sorki że tak późno się odzywam
mam pytanie czy ten kabelek wystarczy zeby podłączyć pod navi plus np. mp3 
czy trzeba jeszcze cos dorobić bo to to jest zbyt banalne i cena 6 zł ....
http://allegro.pl/wejscie-sygnalowe-aux ... 85763.html

czy trzeba jeszcze cos dorobić bo to to jest zbyt banalne i cena 6 zł ....
http://allegro.pl/wejscie-sygnalowe-aux ... 85763.html
- tombit
- Forum Audi A6 / A7
Zależy jakie masz wejście do zmieniarki emulator ma dokładnie taką wtyczkę aby podłączyć do gniazda w radiu. U siebie podłączyłem do radia a kabel na tyle długi, że sięga do schowka lepiej mieć go pod ręką, przy tym emulatorze co ja kupiłem był rozgałęźnik umożliwiający podłączenie równocześnie zmieniarki.
Posiadam Navigation Plus i zastanawiam się nad taką: Allegro
Czy dźwięk jest naprawdę dobry?
Ciekawe jak można sterować dwoma zmieniarkami. Jest może jakiś przełącznik?
Z tego co wyczytałem robi się na karcie pamięci 6 kat CD01..... czy w tych kat można jeszcze zrobić podkatalogi? Radio widzi np. CD6 i utwór 87?

Ogólnie wolał bym aby było to zamontowane pod oryginalną zmieniarką.
Widziałem post że gość miał problem z wieszaniem się urządzenia podczas odpalania silnika. W momencie kręcenia rozrusznikiem. Czy u was też taki problem występuje?
Z tego co wyczytałem robi się na karcie pamięci 6 kat CD01..... czy w tych kat można jeszcze zrobić podkatalogi? Radio widzi np. CD6 i utwór 87?
zmieniarka zawiesza się czy lepiej wymienia się karty. Wydaje mi się ze niecałe 600 piosenek wystarczy na długi czas i nie trzeba często się do tego dostawaćtombit pisze:lepiej mieć go pod ręką

Widziałem post że gość miał problem z wieszaniem się urządzenia podczas odpalania silnika. W momencie kręcenia rozrusznikiem. Czy u was też taki problem występuje?
bronczek pisze:Posiadam Navigation Plus i zastanawiam się nad taką: Allegro
zmieniarka zawiesza się czy lepiej wymienia się karty. Wydaje mi się ze niecałe 600 piosenek wystarczy na długi czas i nie trzeba często się do tego dostawaćtombit pisze:lepiej mieć go pod ręką
Ja miałem taki problem przy navi plus. Wróciłem do radia symphony i problem zniknął.
- tombit
- Forum Audi A6 / A7
Ja mam radio Concert i u mnie nic się nie zawiesza. Pisałem, że dobrze mieć pod ręką bo często zmieniam pena z muzyką na pena z audiobookiem i jakoś nie wyobrażam sobie tego aby zatrzymać się i iść do bagażnika zmienić, a te 600 utworów to wcale nie tak dużo :mrgreen:
Katalogi tworzysz tak jak pisałeś CD01, CD02 ... i do każdego katalogu możesz wgrać max 99 utworów.
Sam emulator jest niewielki gr 2,5cm dł 10cm a szeroki na 6,5cm więc praktycznie w schowku miejsca nie zabiera a kabel bez problemu da się poprowadzić do radia.
Jakość dźwięku bardzo dobra ale zależy głównie od jakości pliku mp3, jakość o niebo lepsza od transmitera nawet trudno to porównać.
Ja nie mam zmieniarki ale wydaje mi się, że oryginalna zmieniarka będzie działać jak wyjmiesz z emu pena.
Katalogi tworzysz tak jak pisałeś CD01, CD02 ... i do każdego katalogu możesz wgrać max 99 utworów.
Sam emulator jest niewielki gr 2,5cm dł 10cm a szeroki na 6,5cm więc praktycznie w schowku miejsca nie zabiera a kabel bez problemu da się poprowadzić do radia.
Jakość dźwięku bardzo dobra ale zależy głównie od jakości pliku mp3, jakość o niebo lepsza od transmitera nawet trudno to porównać.
Ja nie mam zmieniarki ale wydaje mi się, że oryginalna zmieniarka będzie działać jak wyjmiesz z emu pena.