[A6 C6] Problem z nawigacją
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C6] Problem z nawigacją
Mam problem z nawigacją, gdyż na dzień dzisiejszy nie działa, musiałam wypiąć ją z układu bo przez nią nie działało ani radio, ani wzmacniacz, telefon itd... Obecnie poszukuję osób, które znają się na nawigacji (lub mogą kogoś polecić), najchętniej z okolic warszawy, które rzuciłyby okiem co było bezpośrednią przyczyną, że odmówiła mi posłuszeństwa. Może udałoby się ją naprawić i zachęcić do dalszej współpracy...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
w Józefowie jest gość navik ( firma naviservice)- skasuje Cię, ale na 100% wyleczy auto 8-)
w prostej linii masz do niego 10 km, ale że auto nie przepłynie rzeczki, to przez GK odrobinę dalej...
w prostej linii masz do niego 10 km, ale że auto nie przepłynie rzeczki, to przez GK odrobinę dalej...

Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
-
- Forum Audi A6 / A7
goly191 pisze:przydałoby się podpiąć kompa
i zbadać co dolega
Podłączenie do kompa było, dlatego wiem, że to nawigacja, ale dzięki.
[ Dodano: 2010-10-22, 07:13 ]
tmr pisze:w Józefowie jest gość navik ( firma naviservice)- skasuje Cię, ale na 100% wyleczy auto 8-)
Dzięki, ale może poszukam kogoś kto tak mnie nie skasuje

-
- Forum Audi A6 / A7
Właśnie o to chodzi, że po błędzie się niewiele powie, gdyż podłączając auto do kompa - system diagnozuje brak połączenia z nawigacją, prawdopodobnie jest coś nie tak z nawigacją i to do niej trzeba zajrzeć. Wcześniej nie działało nic, ale po odłączeniu navi inne sprzęty zaczęły działać i współpracować z samochodem.
-
- Forum Audi A6 / A7
Doceniam i to bardzo, ale zapominacie, że pytacie się kobiety :P. Niestety ich nie zapisałam, a sama nie mam możliwości podpięcia się pod sprzęt. Jedyne co pamiętam to to, że komunikat jaki widziałam przez ramię osoby, która walczyła z moim sprzętem był w kolorze czerwonym, prawie wszystko było czerwone, (że nie może się połączyć czy jakoś tak) ale jak została wypięta nawigacja dużo funkcji dało się przywrócić i ustawić na nowo, radio, wzmacniacz, powrócił nawet obraz w MMI na wyświetlaczu, bo wcześniej się nie pojawiał stąd moje wcześniejsze obawy i post dotyczący MMI nie działa. Więc osoba, która wcześniej mi pomagała - powiedziała, że problem mojej nawigacji może dotyczyć używania nieodpowiedniej płyty
, aaaaa jak kolega podłączył mi swoją nawigację - to jego nawigacja działała w moim samochodzie. Dlatego szukam osoby, która mogła by otworzyć moją nawigację i powiedzieć czy da się ją naprawić czy nie warto bo czasem koszt naprawy może przewyższyć koszt używanego sprzętu....

- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
to bardzo cenna uwaga, wskazująca na samą nawigacjęmartolinkam pisze:aaaaa jak kolega podłączył mi swoją nawigację - to jego nawigacja działała w moim samochodzie
bo przeważnie, jeżeli nie można się połączyć z urządzeniem, to bierze się pod uwagę sterownik tego urządzenia, ale jeżeli druga zadziałała, to trzeba obstawiać nawigację
nie da się ukryć, że będzie ciężko znaleźć, kogoś kto się zna na samym sprzęcie
zobacz na alledrogo jak wyglądają ceny urządzeń, będziesz miała odniesienie do ewntualnej naprawy
napisz do użytkownika @olo_gsm, on się zna dobrze na sprzęcie (dobrze, że na to wpadłem hehe, naprawiał wielu użytkownikom sterowniki, może coś wymyśli z Twoim sprzętem)
martolinkam czy to ciąg dalszy tej historii
Jeśli szukasz pomocy, to historia problemu jest przydatna :idea:
Czasami brak ludożerców
daje się boleśnie odczuć...
daje się boleśnie odczuć...
-
- Forum Audi A6 / A7
Jeśli chodzi o problem typu - "ochrona komponentu" to nie występuje - gdyż samochód był zakupiony w Belgii, a nie w Niemczech. Belgowie nie przywiązywali do tego wagi dlatego nie ma z tym problemu.olo_gsm pisze:Pytanie jest czy problem leży po stronie zasilania czy światłowodu (vcds oferuje test magistrali światłowodowej MOST-RING). Z zakupem używanej może być problem typu "ochrona komponentu". Ogólnie w C6 z navi nie mam dużych doświadczeń w naprawach niestety.
Jeśli chodzi o zasilanie czy światłowód nie wiem czy pomogę, ale powiem tak, jak robiliśmy pętle światłowodową w celu zidentyfikowania problemu to w kablach światełko w kablu było znacznie bledsze od pozostałych. Ogólnie płyta z nawigacji wyszła spokojnie (swego czasu oczywiście), a jak nawigacja jest podpięta pod układ to "światełko czuwania" świeci...
[ Dodano: 2010-10-26, 07:25 ]
napisz do użytkownika @olo_gsm, on się zna dobrze na sprzęcie (dobrze, że na to wpadłem hehe, naprawiał wielu użytkownikom sterowniki, może coś wymyśli z Twoim sprzętem)[/quote]
a w ogóle to dzięki za "namiar"
[ Dodano: 2010-10-26, 07:29 ]
tak, dokładnie tej historii, tak myśleliśmy na początku, ale pomógł nam go rozwiązać i zdiagnozować przyczynę naszej historii kolega z forum.... ale z kolejnym problemem już nie za bardzo, mamy połowę sukcesu, gdyż przywrócił do życia radio, telefon itp, problem teraz z jakim się borykamy to nawigacja.... dlatego szukamy osoby, która może by pomogła w tej kwestii, być może jest to drobnostka, być może nie... p.s bezpieczniki wszystkie są ok, - sprawdziliśmy wszystkie - długo i mozolnie, bo nawet nie widzieliśmy, że tyle ich jestmaxon pisze:martolinkam czy to ciąg dalszy tej historii