Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5 2.5TDI] Problem z ASR

Elektryka
ODPOWIEDZ
Neos97
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C5 2.5TDI] Problem z ASR

Post autor: Neos97 » 21 paź 2010, 23:31

Witam was mam mianowicie taki problem z ASR Mianowicie jak auto jest zimne to działa i mogę sobie wyłączyć załączyć i wszystko ok ale jak się nagrzeje zwłaszcza w środku kabiny odrazu pojawia mnie się kontrolka na liczniku od ASR czyli taki trójkącić i wtedy jest wyłączone i nie moge go załączyć ani nic a robi się to tak samemu Dopiero jak zgasze zapłon i zapale zniknie ale za chwile znowu się ten problem pojawia co to może być??? Nie mam vaga ani nikogo z okolic znajomego co ma

piotrekr79
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotrekr79 » 24 paź 2010, 16:26

Kolego ja swego casu też miałem taki problem pojawiał się chwilę po odpaleniu a niekiedy w czasie jazdy i po podłączeniu pod kompa okazał się czujnik kąta skrętu koła najpierw poszukałem co to takiego jest otóż jet to czujnik położenia kierownicy i tak było u mnie gdy jechałem wprost miałem kierownicę lekko przechyloną w lewą stronę i gdy wieżdżałem w lewy zakręt z większą prędkością komputer wyłapywał poślizg i włączał asr czyli ten trójkącik jak piszesz i już nie gasł aż do zgaszenia zapłonu a wszystko znikneło po ustawieniu zbieżności kierownicę wyprostowali ustawili koła i wszystko się podziało także warto spróbować ale wcześniej poczytaj sobię na forum na temat tego czujnika może coś sobię wyczytasz.Pozdrawiam i powodzenia
Piotr

raafQ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [Audi A6 C5 2.5TDI] Problem z ASR

Post autor: raafQ » 24 paź 2010, 16:30

Neos97 pisze:Witam was mam mianowicie taki problem z ASR Mianowicie jak auto jest zimne to działa i mogę sobie wyłączyć załączyć i wszystko ok ale jak się nagrzeje zwłaszcza w środku kabiny odrazu pojawia mnie się kontrolka na liczniku od ASR czyli taki trójkącić i wtedy jest wyłączone i nie moge go załączyć ani nic a robi się to tak samemu Dopiero jak zgasze zapłon i zapale zniknie ale za chwile znowu się ten problem pojawia co to może być??? Nie mam vaga ani nikogo z okolic znajomego co ma
mi tez sie raz wlaczylo i nie moglem go wyłączyc ale po zgaszeniu i zapaleniu zgaslo i wiecej sie nie zapalilo, moze lampka sie spalila :D, a tak serio to moze kolega ma racje co do tej zbieznosci :)
-Ford Mondeo 1.8 1.6v + Gaz 1995r
-Audi A6 1.9 2001r 131KM

Neos97
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Neos97 » 24 paź 2010, 16:56

no może ma bo auto mi sciąga lekko na prawo

piotrekr79
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotrekr79 » 25 paź 2010, 00:37

kolego ten problem jest opisany na forum znajdziesz napewno ale jeśli ci ściąga to na 100 zbieżność sprawdź to bo ten czujnik do tanich nie należy a utopienie 200zł lub więcej do miłych czynności nie należy z tego co pamiętam po podłączeniu do kompa wyskakiwał błąd G202. Więc ustawienie zbieżności pomoże ci w tym przypadku.
Piotr

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja