Witam.Mam problem gdyz moja setka nie ma jakby mocy.chodzi jakby turbina nie działała a słyszałem ze można podkrecić ciśnienie spreżarki i tu nasuwa sie moje pytanie ile to ma wspólnego z prawda w tym modelu?ogólnie chciałbym dokonac przeróbki aby płynniej silnik chodził.w jaki sposób wyciszyc prace silnika badz komore silnika?Chciałbym również aby wyrażniej było słychac auto ale z wydechu bo wiadomo że R5 ładnie chodzi ale wolałbym aby był upiekszony dzwiekiem z wydechu.wiem ze głowe zawracam porzadnym uzytkownikom ale bardzo prosze o madre odpowiedzi i z góry dziękuję
Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem stosując tagi!
Poprawiłem!
[2.5TDI 115KM AAT] głośno klika, problem jakby z turbina
[2.5TDI 115KM AAT] głośno klika, problem jakby z turbina
Ostatnio zmieniony 24 paź 2010, 12:26 przez adrian510, łącznie zmieniany 2 razy.
najpierw kolego to jedź na porządną diagnostykę, w przypadku zwiększonego hałasu niech sprawdzą kąt wtrysku - często artysci plastycy wymieniają rozrządy na "mazaki" po czym dzieją się takie różne rzeczy 
Ciśnienie doładowania w tym silniku ciężko jest zwiększyć - jest regulowane za pomocą sterownika silnika - trzeba grzebać w mapach co i tak niewiele zmienia w przypadku sterowników dwu-płytowych. Można zwiększyć modyfikując odpowiednio czujnik ciśnienia doładowania, ale to rozmowa nie na temat...
Ciśnienie doładowania w tym silniku ciężko jest zwiększyć - jest regulowane za pomocą sterownika silnika - trzeba grzebać w mapach co i tak niewiele zmienia w przypadku sterowników dwu-płytowych. Można zwiększyć modyfikując odpowiednio czujnik ciśnienia doładowania, ale to rozmowa nie na temat...
Audi A8 D2 4,2 2001 AQF QUATTRO
Audi A3 8L 1,9 TDI AHF
Audi A6 C5 2,5 TDI AKE QUATTRO Manual
Audi A3 8L 1,9 TDI AHF
Audi A6 C5 2,5 TDI AKE QUATTRO Manual