No i koniec:(
-
Forum Audi A6 .
- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BAU 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Mi auto obrobili na moim własnym podwórku.. wyjechałem ze znajomymi ich autem wieczorem i wróciłem jakoś o 4 rano i już było po wszystkim, auto było okradzionetomkom1 pisze:Darek_v6, wiesz jak ci oborbili pod blokiem lub domem to co innego niz gdy odnalezono autko w terenia.a gdyby znalezli auto w bagnie to by tez je zostawili?a gdyby wlasciciel wyjechal to autko by zostawili na podworku.
Jedyne co zawdzieczam złodziejom to to, ze otworzyli auto bez uszkodzenia zamków.. a jak to zrobili to juz nie mam pojęcia...
- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BAU 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Najprostrzym sposobem zapobiegniecia kradzieży samochodu jest poprostu odciecie dopływu paliwa.. -bierzecie malutki przełącznik i chowacie go w dyskretnym miejscu takim o którym tylko wy wiecie, przełącznik ma przerywać zasilanie pompy paliwa. Czyli jeśli złodziej odpali auto to przejedzie tylko pare metrów albo od razu mu zgasnie. Chyba, że ktoś auto chce zakośić laweta to już inny problem...
-
Petroniusz566
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Patryk
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 150KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
To ja może podam linka do ciekawej aukcji: http://allegro.pl/alarm-powiadomienie-m ... 33245.html Wg mnie myśl dobra.. W razie interakcji złodzieja z naszym samochodem dostajemy stosowny sygnał dźwiękowy z breloczka i widzimy na ekraniku LCD w czasie rzeczywistym czy otwiera maskę czy też drzwi czy może właśnie rozbija nam szybę.. Złodziej nie będzie wiedział, że mamy taki podgląd jeśli włączymy tryb tzw cichy czyli bez syreny alarmowej.. Jakiś czas temu zastanawiałem się nad zakupem ale po rozmowie ze sprzedawcą zrezygnowałem.. Nie pasował mi jeden szczegół: w razie utraty tzw zasięgu komunikacji z samochodem nie zostanę o tym poinformowany dźwiękiem ale jedynie gasnącą ikonką na wyświetlaczu.. Szkoda bo w przypadku próby zakłócenia sygnału radiowego przez złodzieja pozostaniemy w błogiej nieświadomości
Gdyby producent udoskonalił swój produkt o ten szczególik to generalnie mógłbym to polecić
ale są dwie.. jedna mówi: tak, druga mówi: nie