[A6 C5] Opony zimowe
[A6 C5] Opony zimowe
Witam.
Mam zamiar kupić opony zimowe i nie mam pojęcia jakie kupić. Mam prośbę poradźcie jakie opony będą najlepszym zakupem? Może jakieś propozycje?
Mam zamiar kupić opony zimowe i nie mam pojęcia jakie kupić. Mam prośbę poradźcie jakie opony będą najlepszym zakupem? Może jakieś propozycje?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Tylko traf, gdzie która firma robi. Micheliny mam Made in Germany, GoodYear'y były z RPA, a Kormorany - ja miałem Made in United Kingdom, u ojca Made in Slovakia, a niby polska marka.krzysztofput pisze:teoretycznie kazda z renomowanych firm tylko nie chinska
...jestem wolnym człowiekiem, mogę mówić co myślę i nie myśleć co mówię ...
W sumie to chyba nie ma jakis kosmicznych różnic pomiedzy oponami dobrych producentów , ważne abyś nie kupował jakiegoś no name syfu , bieżnikowanych i chyba niższej półki typu barum , fulda itp.
Ze swojej strony polecam Pirelli , niałem takie m coprawda w golfie ale spisywały sie rewelacyjnie.
Myślę , że opony Nokiana powinny być bardzo dobre (wkoncu producent pochodzie ze śnieźnej Finlandii) , ale również Bridgestone (najwiekszy producent opon na świecie) , Good Year , michelin , continental .
Poszukaj w necie opon w odpowiadającej ci półce cenowej , wybierz te które ci sie najbardziej podobaja i poczytaj opionie na necie
powodzenia
Ze swojej strony polecam Pirelli , niałem takie m coprawda w golfie ale spisywały sie rewelacyjnie.
Myślę , że opony Nokiana powinny być bardzo dobre (wkoncu producent pochodzie ze śnieźnej Finlandii) , ale również Bridgestone (najwiekszy producent opon na świecie) , Good Year , michelin , continental .
Poszukaj w necie opon w odpowiadającej ci półce cenowej , wybierz te które ci sie najbardziej podobaja i poczytaj opionie na necie
powodzenia
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [A6 C5] Opony zimowe
a jesli chodzi o rozmiar to jaka wysokosc max? bo strasznie przycieram na letnich 205/55 R16 i na zime chce cos wyzszego??boluss pisze:Witam.
Co?aplauz pisze:Usłyszałem ze do quattro powinny być bieżniki symetryczne. Prawda to ?
Weź se sprawdź jakie możesz kupić opony: http://www.rezulteo-opony.pl/opony-do-audi , ale na bank wątpie, żeby były takie wskazania to tak jak niektórzy mówią, że jest obowiązkowy Run Flat w modelach - no way!