Dirty pisze:Marek.max pisze:że przebieg auta jest 270 tysi
Pozwól, że zapytam. Robiłeś już coś u siebie z rozrządem? Jakieś niepokojące dźwięki?

Jak już wcześniej pisałem na forum, auto kupiłem z przebiegiem 260 tysi, auto tyle przejechało w 4 latka więc wydaje mi się, że ten przebieg jest autostradowy. Podczas kupowania auta stan jego oceniłem na bardzo dobry, auto nie miało nigdzie zagiętej skóry (nawet fotel kierowcy idealny) zero pęknięć na skórach, czysta podsufitówka, zero wytarć na kierownicy, ogólnie auto wyglądało na roczne i przebieg powiedzmy max do 100 tysi. Przegląd robiłem w autoryzowanym servisie AUDI i dopatrzyli się tylko tylnich amorów do wymiany.
Co do mnie i mojego użytkowania to wymieniłem łożysko koła, filtry, oleje, klocki i nic po za tym i mam jeszcze do wymiany, świece żarową sztuk jedna. Co do rozrządu to nic nie robiłem i na razie nie ma jakichś niepokojących objawów. Czasami jak już tez pisałem na forum, trzęsie strasznie podczas ruszania, ale zmieniłem stację benzynową i przestało. Czasami jak gaszę auto to słychać przez dosłownie moment taki klekot co może wskazywać na zużyty rozrząd, ale raz jest raz nie ma. Myślę, że na razie wszystko jest w porządku z rozrządem.
Jak by nie było to ja tego auta naprawdę używam, nie oszczędzam co nie znaczy, że katuje, ale jeżdżę dynamicznie
Jedno co wiem to to, że muszę dbać o filtr cząstek stałych, niektórzy w ogóle na to nie patrzą