Problem z radiem
Problem z radiem
Witam. Wymieniłem swoje poczciwe audi 80 na A6 C4. Postanowiłem sobie też sprawić jakieś radyjko żeby mogło odtwarzać cd. wszystko pięknie kupiłem radyjko zamontowałem je i tu zaczynają; się schody... Po zamontowaniu okazuje się że nie działaja mi tylne głośniki i niewiem czym to jest spowodowane. Radio ma tylko wejście na 12 pinowa kostke, wzmacniacz oraz antene. natomiast to stare z audi ma pełno jakiś otworków. Był tam też taki mały żółty kabelek(tak jak na zdjęciu) i był on podpięty do starego radia lecz w nowym nie ma gdzie go podpią;ć. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc jeśli ktoś wie jak rozwią;zać ten preblem. Dziękuje i pozdrawiam !
- kylo99
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
w audi jest system i bez kostek sie niobedzie lub jak chcesz pociagnij na nowo kabelki
tu masz kostki http://www.bartex-caraudio.com.pl/index ... adaf28823c
tu masz kostki http://www.bartex-caraudio.com.pl/index ... adaf28823c
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
Głośniki mają; własny wzmacniacz czy są; pasywne ? Jeśli są; pasywne, to weź baterię paluszek i kawałek przewodu.
Sprawdź w kostce głośnikowej w aucie podłą;czają;c baterię metodą; prób i błędów, które przewody to przednie głośniki. ( nie pomyl z kostką; zasilają;cą; )
Przymierz to do kostki radia i tak odpowiednio przełóż piny małym śrubokrętem.
Schemat, kolory przewodów radia masz na pewno na jego obudowie lub w instrukcji.
Nic skomplikowanego.
Sprawdź w kostce głośnikowej w aucie podłą;czają;c baterię metodą; prób i błędów, które przewody to przednie głośniki. ( nie pomyl z kostką; zasilają;cą; )
Przymierz to do kostki radia i tak odpowiednio przełóż piny małym śrubokrętem.
Schemat, kolory przewodów radia masz na pewno na jego obudowie lub w instrukcji.
Nic skomplikowanego.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
kylo99, dobrze mówi.
Ty możesz i pewnie masz tam - sprawdź - aktywny system, czyli niezależne wzmacniacze przy głośnikach.
Sugerowałbym wywalić je w diabły bo to stary wynalazek w C4. Lepiej zagra Ci dobre radio i jego wbudowany wzmacniacz, niż te starej generacji Audi wzmacniacze małej mocy w których lata robią; swoje.
Najlepiej jest wypruć to i puścić nowe przewody do głośników omijają;c w/w wzmacniacze.
Ty możesz i pewnie masz tam - sprawdź - aktywny system, czyli niezależne wzmacniacze przy głośnikach.
Sugerowałbym wywalić je w diabły bo to stary wynalazek w C4. Lepiej zagra Ci dobre radio i jego wbudowany wzmacniacz, niż te starej generacji Audi wzmacniacze małej mocy w których lata robią; swoje.
Najlepiej jest wypruć to i puścić nowe przewody do głośników omijają;c w/w wzmacniacze.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Hubert
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Podłą;czenie tylnych głośników
Witaj!
Mnie uratowało tylko podcią;gnięcie nowej instalacji do tylnych głośników a muszę powiedzieć, że próbowałem wszystkiego. jednak jak uda ci się inaczej to daj znać bo jestem ciekaw czy są; inne sposoby.
Mnie uratowało tylko podcią;gnięcie nowej instalacji do tylnych głośników a muszę powiedzieć, że próbowałem wszystkiego. jednak jak uda ci się inaczej to daj znać bo jestem ciekaw czy są; inne sposoby.
Pozdro i Dzięki!