witam, przepraszam jeśli temat był, szukam już od pól godziny z miernym skutkiem.
Po ruszeniu z miejsca włącza się sygnał piszczka piiii... i na ekraniku (tym żółtym) zapala się coś takiego:
przepraszam za jakość zdjęcia robiłem komórką w trakcie jazdy, (jak auto zatrzymam to kontrolka znika).
co to może oznaczać?
pozdrawiam
[C5] co oznacza ta kontrolka (km/h i dwójka)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.
Kasowanie prędkości maksymalnej :
Poziom ostrzegania 1
- Jechać z prędkością co najmniej 5 km/h.
- Nacisnąć i przytrzymać przycisk regulacji i sprawdzania dłużej niż przez 1 sekundę.
Poziom ostrzegania 2
-Wyłączyć zapłon.
-nacisnąć krótko przycisk regulacji i sprawdzania w zestawie przyrządów.licznik kilometrów i zegar cyfrowy są teraz oświetlone.
-Nacisnąć i przytrzymać przycisk regulacji i sprawdzania dłużej niż przez 2 sekundy.Na wyświetlaczu pojawia się zapisana w pamięci prędkość maksymalna.
-Przycisk Reset w dźwigni wycieraczek nacisnąć i przytrzymać tak długo,aż na wyświetlaczu pojawi się przekreślonysymbol ostrzegania dla poziomu 2.
Poziom ostrzegania 1
- Jechać z prędkością co najmniej 5 km/h.
- Nacisnąć i przytrzymać przycisk regulacji i sprawdzania dłużej niż przez 1 sekundę.
Poziom ostrzegania 2
-Wyłączyć zapłon.
-nacisnąć krótko przycisk regulacji i sprawdzania w zestawie przyrządów.licznik kilometrów i zegar cyfrowy są teraz oświetlone.
-Nacisnąć i przytrzymać przycisk regulacji i sprawdzania dłużej niż przez 2 sekundy.Na wyświetlaczu pojawia się zapisana w pamięci prędkość maksymalna.
-Przycisk Reset w dźwigni wycieraczek nacisnąć i przytrzymać tak długo,aż na wyświetlaczu pojawi się przekreślonysymbol ostrzegania dla poziomu 2.
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
a6gopala, ta kontrolka dot. tego, że można sobie ustalić 2 progi prękości (tylko syganlizacja)...
Jakimś cudem u Ciebie po adlączeniu aku.się samo włączyło.
Przy zegarach masz dwa wystające przyciski bolce/pokrętła: jednym resetujesz licznik przejechanych km, a te wartości progów + aktywację ustawiasz tym drugim.
Jak będziesz jechał to ponaciskaj tym bolcem aż będzie przekreślone i powinno się to wyłączyć. ew.jak napisał carlos uzyj guzika RESET na manetce.
-heh, Koledzy mnie uprzedzili
Jakimś cudem u Ciebie po adlączeniu aku.się samo włączyło.
Przy zegarach masz dwa wystające przyciski bolce/pokrętła: jednym resetujesz licznik przejechanych km, a te wartości progów + aktywację ustawiasz tym drugim.
Jak będziesz jechał to ponaciskaj tym bolcem aż będzie przekreślone i powinno się to wyłączyć. ew.jak napisał carlos uzyj guzika RESET na manetce.
-heh, Koledzy mnie uprzedzili