Witam, po ostatnim nocnym powrocie do domu zastanawiam się nad montażem halogenów przeciwmgłowych w swojej 100 c4. zastanawiam się bo nie wiem na ile problematyczne i trudne jest ich zamontowanie . Chciałbym sie dowiedzieć czy to jest "plug&play" czy trzeba montowac włączniki, przekażniki kable itp
Pozdrowienia
[100/a6 C4] montaż halogenów
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
no tak tylko tka operacja to z 600-800 złotych a jednak jak zrobic jak maja ori 100 w zdezaku i wtedy z 100 złotych koszt :P . ale to wybur nalezy do tego co zakłada ,
tak na marginesie to ja i sie zastanawiam nad zamontowaniem dalekosieznych albo
hella FF 50
Bosch Compass 1000
zastanwiam sie nad wkomponowaniem ich w kratki prawa i lewa :P lub moze 4 na srodku
hhehe moze ktos dokladał w A6 C4 juz jakies nie ori dalekosiezne ?
tak na marginesie to ja i sie zastanawiam nad zamontowaniem dalekosieznych albo
hella FF 50
Bosch Compass 1000
zastanwiam sie nad wkomponowaniem ich w kratki prawa i lewa :P lub moze 4 na srodku

nie ma to jak jedno auto, dwie nogi, trzy pedały, cztery koła, pięć cylindrów i sześć litrów na setkę...
Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie
www.ptwm.pl
Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie

-
- Forum Audi A6 / A7
kolego zeby bylo jak ori musisz policzyc 2 halogeny , 1 przekaznik , oprawke bezpiecznika , włacznik ori halogenów
wiec tak pokrutce jak sobie sam załozysz jakies 150 złotych
wiec nie tak strasznie
mam nadzieje ze pomogłem ,
aa i chyba kratki w zdezaku trza wymienic ?

mam nadzieje ze pomogłem ,
aa i chyba kratki w zdezaku trza wymienic ?
nie ma to jak jedno auto, dwie nogi, trzy pedały, cztery koła, pięć cylindrów i sześć litrów na setkę...
www.ptwm.pl

-
- Forum Audi A6 / A7
no pewnie trzeba :P przynajmiej jeden :P
www.ptwm.pl

Wojt, no kolezko nei poddawaj sie ...nie jest trudne.z drugiej strony chyba nie myuslisz ze kazda audi 100 c4 ma pocaiagnieta wiazke do wszystkiego mozliwego osprzetu jak kiedykolwiek wystepowal w modelu.czesc zeczy trzeba poprostu dolozyc i pocagnac pare metrow kabelka.genralnie proste jak .....robienie dzieci....
podalczasz sie kabelkiem sterujacym do wlacznika swiaalel w pozycji swiatel mijania.wlaczenie swiatel powoduje wysterowanie przekaznika i wlaczenie obwodu z halogenami.
wazne zeby przelaczenie na swiatla dlugie wylaczalo swiatla przeciwgielne przednie.tego wymaga prawo.
co do samych halogenow zakladasz dwie lampy minusy z zarowek laczysz z najblizszym punktem masy w nadwoziu. plus dajesz pod zacisk aku lub gdzies w deske rozdzielcza z przekaznikami lub bezpiecznikami.ten kabel plusowy przecinasz i wpinasz w niego wlasnie przekaznik ktory zalaczony przez ten pierwszy kabelek spowoduje zamkniecie obwodu i wlaczenie lamp.
tyle teoriii.do dziela
podalczasz sie kabelkiem sterujacym do wlacznika swiaalel w pozycji swiatel mijania.wlaczenie swiatel powoduje wysterowanie przekaznika i wlaczenie obwodu z halogenami.
wazne zeby przelaczenie na swiatla dlugie wylaczalo swiatla przeciwgielne przednie.tego wymaga prawo.
co do samych halogenow zakladasz dwie lampy minusy z zarowek laczysz z najblizszym punktem masy w nadwoziu. plus dajesz pod zacisk aku lub gdzies w deske rozdzielcza z przekaznikami lub bezpiecznikami.ten kabel plusowy przecinasz i wpinasz w niego wlasnie przekaznik ktory zalaczony przez ten pierwszy kabelek spowoduje zamkniecie obwodu i wlaczenie lamp.
tyle teoriii.do dziela
pytałem , bo w audi B4 mojego ojca widziałem wiszące przewody z wtyczkami do halogenów i myślałem ze to kwestia podpiecia lamp do tego, bede myślał o tym ale póki coi mam do zrobienia zacisk hamulca z tyłu , ręczny, wahacz, tuleje wahacza , olej, i jestem w trakcie negocjacji nad podłokietnikiem plus kilka mniejszych pierdół . Chciałem sobie nakreślic jak wyglada sprawa halogenów, nie wyglada to źle , choc mam małą niechęć do domowej roboty instalacji samochodowych (kiedys mieliśmy w rodzinie forda i tam instalacja żyła własnym zyciem)