[A6 C5] Xenony(problem)
[A6 C5] Xenony(problem)
Witajcie,mam maly problem z lewym xenonem zdarza sie ze poprostu sobie gasnie
a wtedy musze wylaczyc i znow wlaczyc swiatla by zaczol swiecic,problem sie powtarza lecz nie zawsze po tym samym czasie,czasami jade i godzine i nie zgasnie a czasami juz po 15 minutach gasnie(dodam tylko ze sprawdzilem czy xsenon przypadkiem zle nie "siedzi"lub jest zle wlorzony ale wszytko jest ok)-Wiec jesli ktos moze mial taki przypadek lub wie co moze byc przyczyna to bardzo prosze o pomoc.Dziekuje.

Ostatnio zmieniony 06 paź 2010, 18:19 przez HDD, łącznie zmieniany 4 razy.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Witam,wczoraj wymienilem oba zarniki i jeszcze nie mam pewnosci czy to wlasnie bylo to.Po wymianie oczywiscie w aso(koszt 109zl)wsiadam do auta i proba swiatel a tu szok :!: zarnik z ktorym mialem problem tylko blysna i zgasl po drugim razie to samo dopiero przy trzeciej probie zadzialal,swiecil moze jakies 15 min i zgasl wylaczylem i znow wlaczylem i dopiero od tego czasu nie bylo problemow czyli jakies 2h jazdy,niewiem nie jestem specjalista ale mysle ze to nie byl zarnik a jadnak cos chyba z przedfornica
teraz tylko co mnie interesuje to to ile bedzie mnie kosztowala wymiana przetwornicy w aso :?: Pozdrawiam.

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
109 zł to cena czego ? Za robotę ? bo przecież nie za palniki, tym bardziej w ASOHDD pisze:Po wymianie oczywiscie w aso(koszt 109zl)wsiadam

Swoją drogą czas i trudność operacji wymiany jest taki jak dla zwykłych żarówek i zajmuje to kilkanaście minut z palcem w ...., więc cena troche szokuje :shock:
Z przetwornica już nie jest tak łatwo, wyciąganie lampy itd. Ciekawe ile Cię skasują :roll:
Części samochodowe online - Motostacja pl
Witam
Tak cena 109zl dotyczy wymiany samych zarowek i regulacje,trwało to 1,5h.
Co do przetwornicy to sam jestem ciekaw ale boje sie az myslec,jesli chodzi o same zarniki to za sztuke zycza sobie 6 stowek.Ja zakupiłem za 380 zl dwie sztuki i to orginalne z philipsa 6000k.
Jak bede znal cene przetwornic to dam wam znac.
pozdrawiam
Tak cena 109zl dotyczy wymiany samych zarowek i regulacje,trwało to 1,5h.
Co do przetwornicy to sam jestem ciekaw ale boje sie az myslec,jesli chodzi o same zarniki to za sztuke zycza sobie 6 stowek.Ja zakupiłem za 380 zl dwie sztuki i to orginalne z philipsa 6000k.
Jak bede znal cene przetwornic to dam wam znac.
pozdrawiam
W serwisie powiedzieli ze wymiana wraz z regulacja swiatel a co dokladnie mieli na mysli to sam niewiem i zajelo im to 1,5h na oba zarniki.Panowie jesli mamy juz temat swiatel to mam tez jeden problem z spryskiwaczem na lewe swiatlo,poprostu mi sie nie wysuwa,jest tam jakis silniczek lub cos takiego?co moze byc powodem?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Silniczka tam nie ma, spryskiwacz wysuwa się pod wpływem ciśnienia płynu. Więc albo płyn tam nie dochodzi albo spryskiwacz jest zepsuty, zatarty, zabrudzony, etc.HDD pisze:problem z spryskiwaczem na lewe swiatlo,poprostu mi sie nie wysuwa,jest tam jakis silniczek lub cos takiego?co moze byc powodem?
A w ogóle wczesniej Ci działał ten spryskiwacz ?
Części samochodowe online - Motostacja pl
- marcinos82
- Forum Audi A6 / A7