Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6C6 2,4BDW] wspomaganie

Układ kierowniczy
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
progressowy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6C6 2,4BDW] wspomaganie

Post autor: progressowy » 12 paź 2010, 18:06

Witam. Okazało sie,ze mam bardzo mało płynu do wspomagania.
Czym predzej musze dolac. Niestety ASO audi nie ma w Malborku, a i płynu od reki nie moge kupić. W sklepach malorkich nawet nie wiedzą jakim jest zalany. Wkońcu zamówiłem az litr (bo mniejszych opakowań brak) CHF. Czy ten płyn moge spokojnie wlać? Nie obawiając sie niepożadanych skutków mieszania. Bo na pokrywce zbiorniczka napisane:
ONLY MINERAL HYDRAULIC FLUID G002000.
Czy moge dolać inny dowolny płyn mineralny?
Pytanie kolejne to jak wyciagnąć to sitko ze zbiorniczka? Chce strzykawką wyssać ze zbiorniczka pozostałość oleju do wspomagania i nalać świezy.
Jaki kolor macie płynu w zbiorniczku? Nie moge określic u siebie bo mam niski stan.
Pozdr.
Było c5 i c6 z motorami 2.4.
Jest O1 1,9tdi

Awatar użytkownika
Arrni
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Arni
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Arrni » 12 paź 2010, 19:46

jak masz napisane na pokrywce " tylko mineralny plyn hydrauliczny G 002 000 " chociaz osoba o nicku SAWA pisal ze producent tego plynu zmienil nazwe na G004000M2 a ja tam wole zebys nie mieszal plynow innych producentow z tym co juz masz wlany moze to groziz zwarzeniem a wtedy problem na calego wyciaganie pompy czyszczenie itp

I lepiej zobacz gdzie ten plyn Ci uciekl bo co z tego jak go dolejesz jak za chwile znowu go nie bedzie :/ i po co chcesz sitko wyciagac ? jest po to tam zeby zaden syf sie nie dostal glebiej :) i lepiej nie wysysaj tego plynu bo jeszcze sobie zapowietrzysz uklad i beda nowe problemy :) takie moje zdanie .

zobacz link nizej .
plyn
Ostatnio zmieniony 12 paź 2010, 20:00 przez Arrni, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
progressowy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: progressowy » 12 paź 2010, 19:59

Chce wyjąc sitko bo nie mam jak wsadzic strzykawki. Doleje do stanu. Pokrece fajera na zalaczonym silniku,potem wyssam(na zgaszonym silniku) i doleje. Czynności powtorze. Wycieku nie ma. Jedynie zapocenia na pompie wspomagania. Te 2-3 setki miało prawo ubyc przez 6 lat. A nie wiem czy poprzedni wlaściciel zagladał w ten zbiorniczek. Ciekaw jestem ktore ASO podczas serwisu zaglada w zbiorniczek wspomagania. Nawet filtr pyłkowy potrafia włozyc na odwrót. Wole sam zajrzec,sprawdzić,wymienic tak banalny materiał eksploatacyjny.
P.S. Juz dawno czytałem ten temat co mi podesłałeś.
To co w jest w C4 czy C5 nie znaczy ,ze jest w C6. Np sitka w c5 nie ma. a uwierz ciezko je wyjąc. Przeciez nie wyjmuje po to by syfu nawrzucac.
Było c5 i c6 z motorami 2.4.
Jest O1 1,9tdi

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja