Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] zawieszony licznik- czyżby tylko to?

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adriano007
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adrian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

[A6 C5] zawieszony licznik- czyżby tylko to?

Post autor: Adriano007 » 09 paź 2010, 13:03

Witam. Dziś spotkałem sie z dość nietypowym problemem tzn. Dwa dni samochód swój trzymałem pod chmurką - każdy wie jakie mamy temperatury w nocy a jakie wdzień. Odpaliłem samochód ok. 12:00 i było oki. Pół godziny później kiedy ponownie go odpalilem doznałem szoku tzn. licznik zegarów jak gdyby sie zawiesił. wszystkie wskazówki przestały działać - tylko od obrotów silnika bardzo wolno podnosila sie ku górze ale nie opadała. Prawie wszystkie kontrolki nie gasną prócz abs i od hamulca ręcznego. Elektroniczny licznik kilometrów znikł. Tylko temperatura zewnętrzna pozostała. Aha no i jak zamkne samochód powyłanczam światła to zegary dalej świecą. Jak myślicie co moze być tego powodem czyżby wilgoć (samochód po nocy był cały spocony, zawilgocony), przed tym drugim odpaleniem postawiłem go w słońcu by kabina sie zagrzała przed wyjazdem zony. ogólnie samochód pali, jeździ nic się nie wyłącza, nic nie gaśnie światła działają oki. Dodam też że mam zamontowane xenon hid ale nigdy wcześniej podczas użytkowania owych xenonów nic podobnego się mi nie wydarzyło. bardzo proszę o wskazówki, ewentualnie o pomoc. gdyby wszystko wróciło do normy to dam oczywiście znać.

[ Dodano: 2010-10-11, 18:40 ]
Usterka usunięta po odłączeniu akumlatora.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja