Witam
Drodzy koledzy mam pytanko odnośnie zderzaka w moim C4..
Dziś rano zostawiłem na parkingu auto na jakieś 10 min i w tym czasie ktoś cofał chyba
i wjechał mi w prawy róg zderzaka.. efakt taki ze zderzak przesunoł mi sie z prawej strony w strone nadkola przez co nie licuje sie z nadkolem tylko wystaje.. chciałem zapytać was jako bardziej doświdczonych czy da sie cos z tym zrobić aby siedział na swoim miejscu.. chciałem go szarpnąc do przodu aby wskloczył zpowrotem ale twardo siedzi.. niewiem czy coś sie uszkodziło po wew stronie zderzaka.. z zew tylko powłoka lakiernicza no i to lico z nadkolem..
Z GÓRY DZIęKI
[A6 C4] Przedni zderzak... stłuczka..
[A6 C4] Przedni zderzak... stłuczka..
Albo AUDI Albo NIC
Współczuje
Demontaż zderzaka jest banalny. Więc warto tam zajrzeć. Być może uległy uszkodzeniu szyny montowane na błotniku lub poprostu się "wyczepił".
Demontaż:
1. Zdejmujesz obie, boczne kratki zderzaka.
2. Kluczem typu imbus, raczej rozmiar 6, odkręcasz dwie śruby umieszczone za wcześniej zdemontowanymi kratkami. ÂŚruby są w pozycji pionowej.
3. Wyczepiasz lewą oraz prawą stronę zderzaka tuż przy nadkolu z szyn blotnika.
4. :!: Uważaj na czujnik temperatury, który jest zainstalowany po wewnętrznej stronie zderzaka, tuż przed chłodnicą. Najlepiej go zdemontować, jak tylko odchylisz nieco zderzak.
![Obrazek]()
Powodzenia

Demontaż zderzaka jest banalny. Więc warto tam zajrzeć. Być może uległy uszkodzeniu szyny montowane na błotniku lub poprostu się "wyczepił".
Demontaż:
1. Zdejmujesz obie, boczne kratki zderzaka.
2. Kluczem typu imbus, raczej rozmiar 6, odkręcasz dwie śruby umieszczone za wcześniej zdemontowanymi kratkami. ÂŚruby są w pozycji pionowej.
3. Wyczepiasz lewą oraz prawą stronę zderzaka tuż przy nadkolu z szyn blotnika.
4. :!: Uważaj na czujnik temperatury, który jest zainstalowany po wewnętrznej stronie zderzaka, tuż przed chłodnicą. Najlepiej go zdemontować, jak tylko odchylisz nieco zderzak.
Powodzenia

<b>WEBASTO</b> Feel the drive