Nowy nabytek a6 c5 2.5 tdi quattro
Re: Nowy nabytek a6 c5 2.5 tdi quattro
IMO dobry zakup, powitac z Grudziądza :mrgreen:CG.UrwiS pisze:Jestem tu nowy i chciałbym sie pochwalić moim nowym nabytkiem:) Jest to moje pierwsze audi więc dopiero zaczne je poznawać i na wstępie sie zastanawiam ile jest prawdy o awaryjności silników 2.5 TDI. Myśle ze Wasza opinia będzie najbardziej wiarygodna niz wszystkie usłyszane "na ulicy". Pierwsza opinia znajomego po zakupie to ze kupiłem najgorsze co moze byc - 2.5 tdi quattro w automacie, ja myśle wręcz przeciwnieOstatnio miałem 2 passaty i nie narzekałem więc myśle ze na audi tez nie bede narzekał. Nawet nie wiem jakie dokładnie ma wyposażenie :P Kilka zdjęć świeżo po przyjeździe
Obrazek Obrazek
Obrazek
nawet z jednego osiedla

pozdro
mozliwe ze u mnie konwenter jest caly tylko gosc mowil cos o krzywce na konwenterze i pompie no i oczywiscie uszczelniacz bo leje olej miedzy silnikiem a skrzynia. i za to wszystko z robicizna powiedzial okolo 2tys. olej i filtr kupilem we wlasnym zakresie all-tiptronic-zf-zbior-wiedzy-wymiana-f ... t10267.htm a tu masz napisane jaki olej mozna kupic i ja taki zamowilem w jedej hutowni w skarzysku to zaplacilem 30zl za litr a zamowilem 8litrow, a za filtr z uszczelka pod miske 100zl
jeden z tych elementow ktorych mi brakuje
ale moze to i dobrze bo jakbym wpadl w nawyk slizgania to by sie to pewnie zle skonczylo. czytalem gdzies na tym forum ze jesli sie chcesz slizgac to na konkretnym biegu a nie na D bo moze sie posypac cos w skrzyni (nie pamietam juz co dokladnie)
a kupilem olej ja bo miala byc tylko wymiana u mojego mechanika ale okazalo sie ze problem jest powazniejszy i jedzie auto do skrzyniarza co sie na tym zna ( w moim regionie malo takich jak sie okazalo)
a kupilem olej ja bo miala byc tylko wymiana u mojego mechanika ale okazalo sie ze problem jest powazniejszy i jedzie auto do skrzyniarza co sie na tym zna ( w moim regionie malo takich jak sie okazalo)