Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A6 C4 2,6 Avant] tylne światło przeciwmgielne - zwarcie ?

Elektryka
ODPOWIEDZ
Rico
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4 2,6 Avant] tylne światło przeciwmgielne - zwarcie ?

Post autor: Rico » 27 wrz 2010, 20:03

Witam,
Problem polega na tym, że zaczęła mi się świecić cały czas kontrolka od światła przeciwmgielnego tylnego a co za tym idzie i światło przeciwmgielne z tyłu również cały czas świeci. Nie pomaga włączanie/wyłączanie. Pewnie jakieś zwarcie, ale gdzie ?
Czy ktoś z Was miał podobny przypadek, nie wiem od czego zacząć aby sprawdzić co jest nie tak. Nie chcę od razu lecieć do elektryka :-( i wydawać kaski, tylko spróbować coś własnymi siłami.
Pzdr.

mariusz827
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C4 2,6 Avant] tylne światło przeciwmgielne - zwarcie

Post autor: mariusz827 » 02 paź 2010, 06:57

Rico pisze:Witam,
Problem polega na tym, że zaczęła mi się świecić cały czas kontrolka od światła przeciwmgielnego tylnego a co za tym idzie i światło przeciwmgielne z tyłu również cały czas świeci. Nie pomaga włączanie/wyłączanie. Pewnie jakieś zwarcie, ale gdzie ?
Czy ktoś z Was miał podobny przypadek, nie wiem od czego zacząć aby sprawdzić co jest nie tak. Nie chcę od razu lecieć do elektryka :-( i wydawać kaski, tylko spróbować coś własnymi siłami.
Pzdr.
Sprawdź kabelki, które są w lewej gumowej osłonie łączącej tylną klapę z nadwoziem. U mnie były już lutowane, ale luty puściły i przy hamowaniu zaświecały się lampki na przyciskach przeciwmgielnych.

pozdr.
Mariusz

Rico
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rico » 02 paź 2010, 21:49

Właśnie dzisiaj sprawdzałem te kabelki z lewej strony a raczej osłonę gumową i jest przerwana, także prawdopodobnie przewody mogą być uszkodzone, ale dzisiaj już nic nie mogłem zrobić (ciemność widzę) :lol:
Dzięki bardzo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl