[ALL] Kluczyk do A6
[ALL] Kluczyk do A6
Witam
Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem A6 2003 2.5 (C5), niestety tylko z jednym kluczykiem i kluczem "matką". Firmy ubezpieczeniowe nie chcą ubezpieczyć AC. Dorobienie nowego to wydatek rzędu 600 zł, a przy tym to nie oryginał. Czy ktoś miał podobny problem a może ma pomysł na jego rozwiązanie.
Uzywaj tagow
Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem A6 2003 2.5 (C5), niestety tylko z jednym kluczykiem i kluczem "matką". Firmy ubezpieczeniowe nie chcą ubezpieczyć AC. Dorobienie nowego to wydatek rzędu 600 zł, a przy tym to nie oryginał. Czy ktoś miał podobny problem a może ma pomysł na jego rozwiązanie.
Uzywaj tagow
Ostatnio zmieniony 25 sie 2008, 17:36 przez KRESS, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
Kress
Kress
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
nie ubezpieczą Tobie w A.C. w tym przypadku (oficjalnie-teoretycznie),ja zapomnialem drugiej pary i musialem wracać,ale...pan kazał mi poczekać,wziął od kolegi z boku klucze (jezdził A6),położył obok moich i cyknąl foto,także można :shock: ,nawiasem,nigdy żaden ubezpieczyciel nie sprawdzał mi,czy te klucze pasuja,a od 10 lat,zawsze bralem A.C. na auta,które miałem,pozdro
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
teoretycznie tak, ale jeśli auto było kupowane w niemczech od handlarzy to wątpliwa sprawa by coś ustalił bo oni to mają, że tak się wyrażę ,,gdzieś" Mają całe szuflady tych kluczy i nie chce im się wielokrotnie szukać który klucz do którego auta. Wezmą kasę wsadzą ci jeden i twierdzą, że niewiedzą lub nie mają innego. Już tak kilka razy miałem. Dopiero jak powiedziałem, że jeśli tak to rezygnuję zaczynali szukać.
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
racaja,ale pan/pani z ubezpieczalni jak słucha tych historii to albo ziewa,albo dłubie w nosie,bo mają być do zdjęcia...ale jeszcze jedno, do tematu jak kładzie klucz do zdjęcia,może być dorobiony,bo nie spisują nr seryjnego z nich,więc ... decyzja dla KRESSa, taniej nie dorabiaja niz za 600?
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl
- posti
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A4 B7
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Skrzynia: S-tronic
ja mam tylko 1 kluczyk...załatwiłem sobie jeszcze jeden scyzoryk i bede sobie dorabiał grot zeby w razie zatrzaśniecia kluczyka moc sie do niego dostać tym awaryjnym... przy podpisywaniu umowy na AC kobieta zaznaczyła ze mam tylko 1 kluczyk i nei było problemu, ale powiedziała ze jak bede dorabial to musze do nich przyjsć i sie pochwalic ze to zrobiłem 

MOC JEST NAŁOGIEM, TURBO PODSTAWA, NITRO ZABAWĄ...
Witam
... i dziękuję wszystkim, którzy zechcieli podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami.
Okazało się, że najrozsądniejszym finansowo rozwiązaniem będzie ubezpieczenie AC w innej firmie, tj. takiej dla której jeden kluczyk nie jest przeszkodą (są takie). Co prawda ubezpieczenie OC i AC w pakiecie wyszło by taniej ale niestety wcześniej wykupiłem, OC w Axie a u nich nie ma opcji AC z jednym kluczykiem. Raz jeszcze dzięki wszystkim za pomoc
... i dziękuję wszystkim, którzy zechcieli podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami.
Okazało się, że najrozsądniejszym finansowo rozwiązaniem będzie ubezpieczenie AC w innej firmie, tj. takiej dla której jeden kluczyk nie jest przeszkodą (są takie). Co prawda ubezpieczenie OC i AC w pakiecie wyszło by taniej ale niestety wcześniej wykupiłem, OC w Axie a u nich nie ma opcji AC z jednym kluczykiem. Raz jeszcze dzięki wszystkim za pomoc
Pozdrawiam
Kress
Kress