[A6 C6] Odtwarzacz DVD
[A6 C6] Odtwarzacz DVD
Witam jestem od kilku dni posiadaczem audi a6 c6 z 2005roku posiadam nawigację kolorową MMI i nie wiem gdzie jest czytnik płyt DVD (żeby mieć nawigację) w konsoli środkowej nie ma w schowku jest tylko zmieniarka CD w bagażniku po lewej stronie jest wzmacniacz i jeszcze jakaś srebrna skrzynka ale po DVD nie ma śladu , jest jeszcze jakieś inne miejsce gdzie ona się może znajdować?
Antena GPS na dachu jest , kurcze nie wydaje mi się żeby ktoś wyciągnoł napęd bo tam gdzie jest wzmacniacz teoretycznie jest miejsce na napęd(metalowy regał) lecz nie ma tam żadnej wtyczki , kurde bardzo dziwna sprawa z tym jest;/ antena jest wyświetlacz jest , przycisk na konsoli"navi" jest a tu dupa... Albo poprzedni właściciel w luxemburgu wyciągnoł napęd i całe okablowanie albo po prostu wyparawał... Raczej obie opcje są mało prawdopodobne;/ a i jeszcze jedno... jakiej firmy jest ten oryginalny napęd DVD? nie jest to czasami BECKER?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Hubert
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
A jednak są tacy ludzieZelvaBOi pisze:Tylko zdziwilbym sie, ze ktos wzialby tel a zrezygnowal z navi.

Nawigacji (przenośnej) użyłem 2 razy w ciągu roku, poza tym nie muszę się zastanawiać czy za kolejnym razem navi odczyta płytę czy nie i mapy mogę instalować jakie chcę.
Minusem jest tylko wygląd.
normalnie jest kolorowy wyświetlacz , a telefon na pokładzie tez jest , chyba dam sobie siana z tą navi mam zwykłą larka i też da rade:) tyle że dużo taniej ale mniej pod względem wyglądu... Jeszcze dziś zerkne do bagażnika bo są tam 2 klocki 1 to napewno wzmacniacz a pod nim jest jakaś skrzynka i właśnie na niej pisze BECKER tyle że może płyta do navi nie wczodzi od czoła tylko od boku?
Odtwarzacz DVD (czytnik)
Witam wszystkie mądre głowy , podepnę się do tematu Posiadam Audi A6 3.0 Tdi sedan, 2005r , audio MMi 2g ,7 calowy 16:9, w pełni kolorowy wyświetlacz, Zmieniarka 6 CD , na konsoli środkowej posiadam przycisk navi , jednak po przyciśnięciu wyskakuje mi komunikat "nawigacja nie zainstalowana , zdążyłem się już zorientować iż nie posiadam czytnika navi który powinien się znajdować w bagażniku po lewej stronie w stelażu ( mam jedynie wzmacniacz i tuner radiowy), auto ma na dachu antenę tzw "płetwę , dokupiłem już czytnik DVD Becker , i teraz moje pytanie czy ktoś na forum podłączał już taki zestaw , szukam jakiegoś dokładnego opisu .
Z góry dziękuje za podpowiedzi
Pozdrawiam
Z góry dziękuje za podpowiedzi
Pozdrawiam
Norbert
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
wszystko mozliwe ze ktos wyciągnoł DVD, w takim razie po co by był kolor lcd?? do tel lub muzy! nie sądze, tak jak koledzy piszą sprawdz po kodach w ksiązce serwisowej, kody mozesz sprawdzic KLIK , podepnij sie pod VCDS'a i sprawdz cy wyskakują Ci jakies błędy w Multimediach.
Odtwarzacz DVD (czytnik)
Witam
Sprawdzałem po kodach i rzeczywiście w serii nie posiadam navi , płetwa jest najprawdopodobniej od telefonu (w podłokietniku) , śmieszna wersja skóry, pełna el siedzeń , pełny klimatronic , a nie posiada komputera i tempomatu , znalazłem zestaw do podłączenia czytnika http://allegro.pl/kabel-plug-play-do-po ... 35290.html , antenę dokupię i rzucę gdzieś na tylnią półkę , będę miał tylko problem z Vagiem , gdyż jeszcze nie zakupiłem złącza diagnostycznego , nie wiem jakie wybrać (chodzi oto żeby czasem nie zrywało połączenia i żeby był dostęp do większości funkcji) przydało by się bo zamierzam jeszcze zmienić manetkę od wycieraczek (na manetkę ze sterowaniem) i uruchomić Fis-a , znacie koledzy kogoś w świętokrzyskim kto by mi pomógł z zaprogramowaniem navi
Pozdro
[ Dodano: 2010-09-19, 21:50 ]
Witam
W końcu się zebrałem i zamontowałem czytnik navi , tak jak koledzy wcześniej pisali to nic trudnego , zakupiłem czytnik (na all.. okazyjnie ) przewody Plug&Play i antenkę , cała robota ograniczyła się do podpięcia kilku przewodów . Jeśli ktoś ma jakieś pytania to proszę pisać , chętnie pomogę.
Pozdrawiam
Sprawdzałem po kodach i rzeczywiście w serii nie posiadam navi , płetwa jest najprawdopodobniej od telefonu (w podłokietniku) , śmieszna wersja skóry, pełna el siedzeń , pełny klimatronic , a nie posiada komputera i tempomatu , znalazłem zestaw do podłączenia czytnika http://allegro.pl/kabel-plug-play-do-po ... 35290.html , antenę dokupię i rzucę gdzieś na tylnią półkę , będę miał tylko problem z Vagiem , gdyż jeszcze nie zakupiłem złącza diagnostycznego , nie wiem jakie wybrać (chodzi oto żeby czasem nie zrywało połączenia i żeby był dostęp do większości funkcji) przydało by się bo zamierzam jeszcze zmienić manetkę od wycieraczek (na manetkę ze sterowaniem) i uruchomić Fis-a , znacie koledzy kogoś w świętokrzyskim kto by mi pomógł z zaprogramowaniem navi

Pozdro
[ Dodano: 2010-09-19, 21:50 ]
Witam
W końcu się zebrałem i zamontowałem czytnik navi , tak jak koledzy wcześniej pisali to nic trudnego , zakupiłem czytnik (na all.. okazyjnie ) przewody Plug&Play i antenkę , cała robota ograniczyła się do podpięcia kilku przewodów . Jeśli ktoś ma jakieś pytania to proszę pisać , chętnie pomogę.
Pozdrawiam
Norbert