Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[Audi A6 C5] Maskownica radia a montaż wysuwanego ekranu 1di

Car Audio
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kristaff
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

[Audi A6 C5] Maskownica radia a montaż wysuwanego ekranu 1di

Post autor: kristaff » 25 wrz 2010, 21:43

Witam, nie znalazłem nic konkretnego na ten temat więc proszę o pomoc. Posiadam w mojej c5 radio 1din i maskownicę na w/w. Chciałbym w to miejsce zamontować radyjko z wysuwanym ekranem. No ale... ta nieszczęsna maskownica... Nie wiem czy nie będzie przeszkadzała przy rozkładaniu ekranu. Może ktoś z Was już tego próbował. Jest to możliwe? Jakieś porady, spostrzeżenia, może konkretny model radia. Liczę na waszą pomoc.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 26 wrz 2010, 11:01

kristaff, raczej zero szans abys znalazl radio ktore pozwoli otworzyc lcd.poprostu radio jest glebiej niz klapka.jesli chcesz cos takiego musisz zmienic konsole na radio 2din.lub zdemontowac klapke i dorobic maskownice na cala ta dziure.

Awatar użytkownika
Darek_v6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Darek
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Darek_v6 » 26 wrz 2010, 11:42

Też mam taki sam problem jak kristaff Mam nowe radio z wysówanym wyświetlaczem, którego prawie nie używałem w poprzedniej A4 i też mnie to zastanawia.. Miałem je już dawno zamontować, ąle musze jeszcze kupić takie zaślepki na boki radia ponieważ teraz mam jeszcze orginalne, a wiadomo, że jest szersze... Tylko, że nie wiem jakie kupić te zaślepki, bo na aukcjach do A6 C5 widziałem rózne i już nie wiem w końcu które kupić :-/

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 26 wrz 2010, 11:51

Darek_v6, pogon to radio albo inwestuj w 2 din konsole.ew demontuj klapke a wtedy i tak musisz robioc cala maskownice

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Paliwo: Diesel

Post autor: axe » 26 wrz 2010, 13:37

Darek_v6 pisze:Też mam taki sam problem jak kristaff Mam nowe radio z wysówanym wyświetlaczem, którego prawie nie używałem w poprzedniej A4 i też mnie to zastanawia.. Miałem je już dawno zamontować, ąle musze jeszcze kupić takie zaślepki na boki radia ponieważ teraz mam jeszcze orginalne, a wiadomo, że jest szersze... Tylko, że nie wiem jakie kupić te zaślepki, bo na aukcjach do A6 C5 widziałem rózne i już nie wiem w końcu które kupić :-/

Mam wysuwanego x1r pioneera. O klapce zapomnij zostala zdemontowana i dokupiony katownik chyba 25x25mm z castoramy i dociiety w szczeline.
Zaslepki boczne dokupilem w aso (gumowane do liftu) za jakies niewielke pieniadze.

Obrazek
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 26 wrz 2010, 13:43

axe, no i piknie panie.daj fotki lepszej jakosci i zzamknietym panelem.bardzo mnei to ciekawi na przyszlosc

Awatar użytkownika
Darek_v6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Darek
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Darek_v6 » 26 wrz 2010, 20:33

axe pisze:
Darek_v6 pisze:Też mam taki sam problem jak kristaff Mam nowe radio z wysówanym wyświetlaczem, którego prawie nie używałem w poprzedniej A4 i też mnie to zastanawia.. Miałem je już dawno zamontować, ąle musze jeszcze kupić takie zaślepki na boki radia ponieważ teraz mam jeszcze orginalne, a wiadomo, że jest szersze... Tylko, że nie wiem jakie kupić te zaślepki, bo na aukcjach do A6 C5 widziałem rózne i już nie wiem w końcu które kupić :-/

Mam wysuwanego x1r pioneera. O klapce zapomnij zostala zdemontowana i dokupiony katownik chyba 25x25mm z castoramy i dociiety w szczeline.
Zaslepki boczne dokupilem w aso (gumowane do liftu) za jakies niewielke pieniadze.

Obrazek

Musze w końcu zamontować moje radyjko, ale najpierw musze kupić właśnie te zaślepki. Mam system BOSE i zastanawia mnie jak będzie grało na nie orginalnym radiu, bo to ori jest raczej przystosowane do BOSE... Szkoda tylko, że trzeba usunąć tą zaślepke no ale trudno :-P

Awatar użytkownika
kristaff
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: kristaff » 26 wrz 2010, 20:35

Widzę, że chyba prostszym rozwiązaniem będzie montaż navi plus i tyle... nic nie trzeba będzie sztukować

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 26 wrz 2010, 20:45

kristaff, no zgadza sie tylko zdobadz wszystko w rozsadncyh pieniadzach...pamietaj ze kosz na rdio jest inny i do tego climatronic i popielniczka tez.pozdro

Awatar użytkownika
kristaff
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: kristaff » 05 lis 2010, 23:21

Tadam !!! Jak to się dziwnie układa w życiu. Sam muszę sobie odpowiedzieć na własne pytanie. :D Znalazłem lekarstwo na problem wysuwanego ekranu i maskownicy. Jest nim Kenwood KVT-524DVD. Zdjęcie tutaj
Obrazek
Fakt sprzęt nie jest tani, ale pasuje jak ta lala do naszych a szóstek.
Zmęczyłem znajomka, który ma takie radyjko zamontowane w alfie 156, żeby pozwolił mi je przewalić do mojej niuni (na chwilę - a szkoda). Radyjko ma zupełnie inny system otwierania ekranu niż większość producentów. Dodatkowo ma 4 pozycje wysunięcia ekranu, tak na oko to jakieś 5-6 cm może odstawać od radyjka. Można zobaczyć na YT jak wygląda rozkładanie.
[youtube][/youtube]

Na filmiku też zamontowany pod maskownicą, co prawda w cytrynie ale zawsze.
Nic tylko zbierać деньги i montować.

Remik_Wrocław
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Remik_Wrocław » 12 gru 2010, 10:26

Witam wszystkich na myśl podsuwa mi się zapytanie co do Kenwood KVT-524DVD jak go podłączyć pod już istniejący system car Audio w AUDI A6 C5 Avant. A nie taniej jest zmienić konsole środkową na taką ale 2 din. Jeśli ktoś robił taką zamiane to proszę o informacje czy klimatronik pasuje - czy wtyczki sa te same czy inne i i le to zachodu. A jeśli ktoś ma taką konsole to chętnie kupie. Te orginałki mają śliczne dzwięki ale trzeba to troche unowocześnić. mój e-mail remigiusz_wojtkowski@wp.pl
Remik_Wrocław

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl