[A6 C5] Jak sie bedzie na tym jezdzilo? 19"...
- Mlodyrzeszow
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Najlepiej sprawdze to samemu jak sie jezdzi po naszym pieknym kraju. Na tych 18" ze zdjecia z a4 dawalo rady nie moge powedziec zlego slowa, oczywiscie nie jezdzilem specjalnie po dziurach ale nigdy mi sie felga nie zagiela(ostatnio jeszcze sprawdzalem) moze dlatego ze to nie chinszczyzna
[ Dodano: 2010-09-27, 08:01 ]

[ Dodano: 2010-09-27, 08:01 ]
a jakie maxymalne cisnienie pompowales do tych 19"? Ja mam dunlop sportmaxx na tych 18" w a4 i nie zauwazylem zeby sie szybko zddzieraly.thomas6 pisze:siemka, na 19 jezdzi sie bardzo dobrze,moze faktycznie jest niewielka roznica w komforcie( zauwazam to zima 225 /55/17 troszke mniej czuc drobne wyboje/dziury). jest tylko jedna wazna rzecz jak jezdzisz bez obciazenia pompuj minimalne zalecane cisnienie dopompuj jak bedziesz jechal z bagazami/pasazerami a potem upusc. dla "zaoszczedzenia" jezdzilem z maksymalnym zalecanym cisnieniem i zniszczylem 4 opony,srodki zdarly sie dosc szybko. a przy rozmiarze 255/35/19 koszta sa
mam jeszcze jedno niedobre doswiadczenie z 19. cigle sie zabkuja i dosc szybko zdzieraja,nigdy nie zrobilem 30000 (odradzam dunlop sportmaxx)na nowych oponach.jak zakladam nowki na wiosne to ledwo starczaja do wczesnej jesieni. za to rekompensuja pewnemu prowadzeniu i wyglad...boski
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.