Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

[PROSZE O POMOC SKRADZIONO AUDI]

Komunikaty użytkowników o kradzieżach samochodów lub mienia oraz porady i dyskusje związane z bezpieczeństwem.
Awatar użytkownika
gumisv6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: gumisv6 » 21 wrz 2010, 22:16

bezelreg, wyklucz tą ewentualność że pojechało za granicę w środku naczepy bo ktoś by musiałby być głupi żeby na C5 tak się połasić i takie bąki odwalać przez granicę także masz możliwości załatwiaj szukaj w PL jak coś wiesz
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2010, 22:51 przez gumisv6, łącznie zmieniany 1 raz.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 21 wrz 2010, 22:25

gumisv6, pamietaj tylko ze z dobrego miasta do granicy jest ok 50km.wiec jest to realne.jesli tir stal przed granica a chlopaki poszli bomba to w ciagu 30-40 minut sa na granicy.a wiesz jak dziala nasza policja.dopuki nie przyjedzie na miejsce dopoki nie sprawdzi na miejscu i nie przeslucha to nie ruszy tylka zeby powiadomic np granice czy inne jednostki....

Awatar użytkownika
gumisv6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gumisv6 » 21 wrz 2010, 22:32

jeśli to ustawione aż tak by było to nie mam nic do powiedzenia chociaż na C5 bym się zastanawiał

bezelreg, odpuść sobie ta możliwość zawsze to większa nadzieja

piszesz ze słyszałeś Twój ruch bo w o cudownych ocaleniach raczej się nie słyszy...

Patryś
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Patryś » 22 wrz 2010, 08:13

fenomenalny pisze:Czyli teraz jak kupisz nowe auto.... to zdazysz ubezpieczyc:)- a tak na powaznie ci co kradna wiedza ktore auta maja polisy a ktore nie.

to prawda a zeby było smieszniej kiedys mnie policjant zapytał czy mam ,,AC,, czaicie jakie jaja :/

Petroniusz566
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Patryk
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 150KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Petroniusz566 » 22 wrz 2010, 15:30

Panowie.. moim zdaniem w 10cioletnich samochodach nie ma sensu przebijać numerów i podrabiać dokumentów.. czy wywozić je za granicę.. samochód już dawno rozebrany w jakiejś okolicznej szopie do ostatniej śrubki.. i w kawałkach wywieziony w cztery strony kraju. Zapotrzebowanie na części do audi w Polsce jest spore.. więc można na nich sporo zarobić.. Kto wie.. może ktoś już wystawił na allegro jakiś kawałek Twojej niuni...
ale są dwie.. jedna mówi: tak, druga mówi: nie

Awatar użytkownika
gumisv6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gumisv6 » 22 wrz 2010, 15:56

Patryś, włodawa skład i co do czego
Petroniusz566, jak czytam takie posty jak Twoje w tym temacie to nie będę pisał jaki mi się przydomek na myśl nasuwa

Petroniusz566
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Petroniusz566 » 22 wrz 2010, 19:06

gumisv6, przydomek: doświadczona ofiara (by nie stać się nią ponownie)?? Wychodzę z złożenia, że tylko poznanie metod złodzieja może Cię przed nim uchronić.. więc dużo czytam a swoją wiedzą pragnę się dzielić.. i myślę, że nikt nie ma mi tego za złe :mrgreen:

Awatar użytkownika
M0NEER
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.8 FSI 210KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic

Post autor: M0NEER » 23 wrz 2010, 17:53

bezelreg, współczuję kolego :-(
Fabryczne zabezpieczenia VW/Audi są niestety mierne...
Też uważam że takie auto to tylko na części. Jak kolega tomkom1 mowił podaj jakieś szczególne znaki -otarcia, rysy, pęknięcia.

Petroniusz566, masz świetny podpis! ;-) <ok>

bezelreg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bezelreg » 23 wrz 2010, 22:03

znaki szczegolne: wgnieciony tylny zderzak (popękany)+parktronik,.klapa z prawej strony by~ła wgnieciona i poszpachlowana 4 prawie nowe opony fulda na oryginalnych felgach audi 16" 225/55 r16, lewa lampa (ksenon) na brzegu zarysowana, brak oslony silnika pod spodem, uszkodzony uszczeczniacz za kolem pasowym (wyciek oleju), kilka wypalonych sciezek na wyswietlaczu kompa fis, srodek niespotykanie idealny, zero jakichkolwiek śladow uzytkowania, wszystko jak nowe, tapicerka, pedaly fajera itd.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 23 wrz 2010, 23:00

Petroniusz566 pisze:Panowie.. moim zdaniem w 10cioletnich samochodach nie ma sensu przebijać numerów i podrabiać dokumentów.. czy wywozić je za granicę..
pamietaj tylko o jednym.rosja to jest wielki kraj...tam rozniez jezdza audi...a powiem ci ze w tira wejdzie 6 aut..sam widze jak wypakowywuja u nas auta z angli...te na dole maja poprostu plaskie dachy i tyle.reszta jest ok.wiec nie wykluczaj od razu takiej okolicznosci...nie chce byc ciagany po policjach ze cos wiem wiec oswiadczam to tylko moj domysly....przy 5-6 takich autach an tirze warto dac w lape pare kola ojro zeby przejechal...te dolne pojda na czesci te na gorze pojda w calosci.....rosja to duuuzy kraj....

Petroniusz566
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Petroniusz566 » 24 wrz 2010, 00:49

M0NEER, dzięki <ok> to tylko tekst z jakiegoś kawałka..
tomkom1, oczywiście nie wykluczam żadnej okoliczności.. Pomyślałem tylko, że bezpieczniej i korzystniej dla złodzieja byłoby rozebrać samochód i sprzedać go na części niż ryzykować sprzedając kloca w całości... w razie ewentualnej kontroli może powiedzieć, że części pochodzą z rozbitków do których powiedzmy, że ma dostęp.. wystarczy, że sprzeda choćby same felgi i czysty zysk w kieszeni.. Wystarczy też, że z drzwi zdejmie tapicerkę, dla pewności przemaluje na inny kolor i z powodzeniem może wystawić je na allegro lub jak mówisz wysłać tirem do Rosji.. pomysłowość tutaj jest naprawdę nieograniczona...

[ Dodano: 2010-09-24, 00:59 ]
bezelreg, im więcej przypomnisz sobie charakterystycznych rzeczy tym lepiej... może ktoś z nas forumowiczów przeglądając załóżmy allegro lub chodząc po szrotach trafi na taką podejrzaną część a wtedy droga do tego amatora cudzej własności będzie już prosta... 8-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „🚨 Skradzione auta i przedmioty”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl