Mam taki dylemat :-?
Wybieram się do Polski i mam z przodu założone 2 jednakowe opony budżetowe
( ogolnie wielka kicha, sa nowe, na suchym gra muzyka, ale na mokrym tragedia, przy ruszaniu na krzyżówce zero przyczepności, mieszanie itp)
z tyłu dwie różne ( nie są pierwszej świeżośći, ale pare mm jest)
Na strychu mam komplet nowych zimówek na takich samych alusach.
Chciałbym sie pewnie czuć podczas tej podróży.
Narazie chciałem jeszcze objeżdzić na tych opanach, a potem kupić jakieś wieksze fele i nowe opony.
I pytania:
1.Będzie problem jak mnie dupną z tymi dwiema różnymi oponami na jednej osi :?: ( w uk może tak być)
2.Jechać na zimówkach :?: ( w lato zimówki, przypał chyba :lol: )
Doradzcie coś koledzy :mrgreen:
tyle czasu na forum,wstydziłbyś się
[A6 C5]Opony
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2003
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[A6 C5]Opony
Ostatnio zmieniony 27 lip 2008, 14:36 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
Full Led i Full Led Matrix A6Klub.PL / A7Klub.PL
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Co do tego czy policja moze ci cos zrobic to teoretycznie nie maja prawa nic zrobic bo samochod jest na UK blachach, ale nasza policja lubi sie przyczepiac do tego czego nie maja.
Druga sprawa tyle razy co mnie policja chwycila to ani razu nie patrzyli na opony, poprostu wychodza z zalozenia ze skoro to samochod za takie siano napewno wszystko z nim ok, co innego jak sie pojedzie polonezem to wtedy beda sprawdzac wszystko, opony, reczny, swiatla itp w naszych samochodach nie wypada im tego sprawdzac bo najczesciej ich auta sa w gorszym stanie :-D
Tak wiec zimowek troche szkoda bo to wkoncu trasa ponad 1500 km i przy 30 stopniach troche sie beda kleic do asfaltu, ale zawsze pewniej niz smigac na lysych i podczas deszczu wyleciec z drogi.
Pozdro
Druga sprawa tyle razy co mnie policja chwycila to ani razu nie patrzyli na opony, poprostu wychodza z zalozenia ze skoro to samochod za takie siano napewno wszystko z nim ok, co innego jak sie pojedzie polonezem to wtedy beda sprawdzac wszystko, opony, reczny, swiatla itp w naszych samochodach nie wypada im tego sprawdzac bo najczesciej ich auta sa w gorszym stanie :-D
Tak wiec zimowek troche szkoda bo to wkoncu trasa ponad 1500 km i przy 30 stopniach troche sie beda kleic do asfaltu, ale zawsze pewniej niz smigac na lysych i podczas deszczu wyleciec z drogi.
Pozdro
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum . 

Witam, co do zimówek, bodajże kylo pisał, że komuś strzeliły przy szybkiej jeździe - zimówki przy takich temperaturach szlag trafia, tym bardziej przy prędkościach pow. 140 na gorącym lub ciepłym asfalcie, duże ryzyko że ci opona strzeli. Zainwestuj w opony. A co do kontroli, mądry piesek może ugryżć w ten sposób, że nawet auto z UK, a dowód Ci zabierze i prześle do konsulatu, a w blankiecie po zatrzymaniu :lol: DR wpisze ci termin jednodniowy i dojazd do m. garażowania :lol: i nici z odwiedzania rodzinki podczas balowania w RP, jeśli ktoś zna przepisy to na wszystko znajdzie hak.......kupujcie dobre opony tym bardziej do takich aut. Natomiast nie polecam używek z nn żródła, wybulisz min. 50zeta na sztukę i okaże się że opona to zonk - do Poloneza
Pozdro