[Audi A6 C4 2.5TDI]Coś jakby odcinało przy 140km/h
[Audi A6 C4 2.5TDI]Coś jakby odcinało przy 140km/h
Witam mam takie pytanie a zarazem może to byc problem,mianowice temat wygląda tak:
Jadąc autem do prędkosci 140km\h auto jest mocne czuc ze ciągnie i wszystko jest ok kiedy licznik pokaże 140km/h jest takie jakby odciecie,coś jakby poprostu go zblokowało i dalej owszem się rozpedza ale juz tak powolutku zdobywa prędkość.Co może być przyczyną takiego objawu?A może poprostu tak ma być?
Audi A6 c4 2.5TDI 115KM Automat
Jadąc autem do prędkosci 140km\h auto jest mocne czuc ze ciągnie i wszystko jest ok kiedy licznik pokaże 140km/h jest takie jakby odciecie,coś jakby poprostu go zblokowało i dalej owszem się rozpedza ale juz tak powolutku zdobywa prędkość.Co może być przyczyną takiego objawu?A może poprostu tak ma być?
Audi A6 c4 2.5TDI 115KM Automat
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jak masz możliwości to zrób logi dynamiczne, ja obstawiam N75. Sprawdź na innych biegach(chociaż cięzko bedzie zasymulować pełne obciążenie na 3 biegu tym bardziej w automacie). Albo prościej może będzie pociągnąc wężyk z manometrem po druciarsku z kolektora i sprawdzić czy przy 140 nie traci doładowania :roll:
To co moge powiedzieć to skrzynia jest wrzucona druga bo w poprzedniej wymieniłem olej i już do przodu nie pojechała Więc ostrzegam Kolegów przed takimi zabiegami wymiany oleju w starych skrzyniach.Na obu automatach jest to samo.Filtry wymienione,też myslałem ze to filtr ale jest sto samo czyli 140km/h i przymula.
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
jak poprzedni właściciel nie dbał to co się dziwisz i tab by padłatygrycho pisze:wymieniłem olej i już do przodu nie pojechała Więc ostrzegam Kolegów przed takimi zabiegami wymiany oleju w starych skrzyniach
czyżby olej w skrzyni się nie zużywał i jest wieczny
temperatura podczas pracy, temperatura zewnętrzna w zimę na minusie to wszystko zuzywa olej i jak nie wymieniasz to później padają skrzynie jak i tylne mosty
To samo u mnie
a raczej podobnie...
V-max 160 km/h i nawet z górki nie chce więcej ciągnąć.
ale u mnie sytuacja jest ogólnego muła i dużego spalania... na zimnym silniku tuż po odpaleniu w ogóle nie chce ruszyć z miejsca
- dop. po paru sekundach od odpalenia auto zaczyna się... toczyć, bo jazda to to jeszcze nie jest. <smuty>

V-max 160 km/h i nawet z górki nie chce więcej ciągnąć.
ale u mnie sytuacja jest ogólnego muła i dużego spalania... na zimnym silniku tuż po odpaleniu w ogóle nie chce ruszyć z miejsca