[A6 C4 1.9 TDi] ~~ Gablota by Malibu ~~
[A6 C4 1.9 TDi] ~~ Gablota by Malibu ~~
Witam wszystkich serdecznie Mam kolejne Audi - to juz moj 3 samochod. Ostatnio jezdzilem przez 1,5 roku Mitsubishi Coltem CA0. Sprawowal sie znakomicie, 113 KM robi swoje Byl jednym z najladniejszych w Polsce, duzo sie udzielalem na forum Coltmanii, ale po zlocie ogolnopolskim postanowilem sie rozstac z tym sportowy m samochodzikiem
Szukalem Accorda...ale po dluzszym poszukwianiu wymyslilem sobie A6. Musialem po nia jechac az do Kielc, poszukiwalem tylko 1.9 aby bylo tanio w spalaniu i utrzymaniu a wszystkie egzemplarze blisko wygladaly dramatycznie No i po Audi 80 B3 przyszedl czas na nią...
Rok - 1996
Wyposazenie :
2 el szyby
el lusterka
klimatronic
podlokietnik - niestety 1
hak
podgrzewane fotele
Do ogarniecia mam kilka rzeczy po zeszlotygodniowym zakupie. Przede wszystkim 2 komplety opon, sprawdzic klime bo uklad jest pusty i nie chlodzi ale sie zalacza.
Lewy tylny amor jest wybity ale i tak ma 45 % a cala reszta ok 75% wiec czas jest.
Nie ma rowniez pokrywy z dolu i z gory silnika. No i dzisiaj sie okazalo ze poduszki silnika sa do natychmiastowej wymiany, zorientowalem sie cenowo jak to wyglada i szkoda ze taki wydatek...
Reszta to takie drobiazgi. Jestem i tak wciaz pod wrazeniem stanu wizualnego jak i technicznego 14 latka
No i jak? :-P
Szukalem Accorda...ale po dluzszym poszukwianiu wymyslilem sobie A6. Musialem po nia jechac az do Kielc, poszukiwalem tylko 1.9 aby bylo tanio w spalaniu i utrzymaniu a wszystkie egzemplarze blisko wygladaly dramatycznie No i po Audi 80 B3 przyszedl czas na nią...
Rok - 1996
Wyposazenie :
2 el szyby
el lusterka
klimatronic
podlokietnik - niestety 1
hak
podgrzewane fotele
Do ogarniecia mam kilka rzeczy po zeszlotygodniowym zakupie. Przede wszystkim 2 komplety opon, sprawdzic klime bo uklad jest pusty i nie chlodzi ale sie zalacza.
Lewy tylny amor jest wybity ale i tak ma 45 % a cala reszta ok 75% wiec czas jest.
Nie ma rowniez pokrywy z dolu i z gory silnika. No i dzisiaj sie okazalo ze poduszki silnika sa do natychmiastowej wymiany, zorientowalem sie cenowo jak to wyglada i szkoda ze taki wydatek...
Reszta to takie drobiazgi. Jestem i tak wciaz pod wrazeniem stanu wizualnego jak i technicznego 14 latka
No i jak? :-P
Ostatnio zmieniony 03 maja 2011, 12:21 przez Malibu!, łącznie zmieniany 2 razy.
Przesiadalem sie z takiej malej wyscigowki jaka jest Colt wiec roznica jest, ale to mial byc rodzinny dupowoz Takze priorytety sa inne :-Drobak26 pisze:Ogólnie autko fajne, ale motorek lepiej się sprawdza w A3 lub B4.
No a co do felg - nie kupilbym ich sam, no ale jak byly razem z autem to nie bede wybrzydzac :mrgreen:
- lukas83
- Forum Audi A6 / A7
Bardzo ładna ta twoja A6. Zawsze podobały mi się czerwone w nadwoziu sedan, a na tych felgach wygląda bojowo.
Silniczek może nie zbiera się jak odrzutowiec, ale jest trwały i oszczędny - bardzo pożądane cechy.
Pozdrawiam!
Silniczek może nie zbiera się jak odrzutowiec, ale jest trwały i oszczędny - bardzo pożądane cechy.
Pozdrawiam!
Jestem z grupy przeciwników LPG, gaz jest dobry do kuchni :P
---------------------------------------------------------------------------------
Moja zabawka - Audi Coupe z rzędową piątką --> http://gfx.efotek.pl/images/nrhr6riodwd0x0kzggap.jpg
---------------------------------------------------------------------------------
Moja zabawka - Audi Coupe z rzędową piątką --> http://gfx.efotek.pl/images/nrhr6riodwd0x0kzggap.jpg
Zazwyczaj slysze negatywne opinie - ze za duze badz nie pasuja do tego auta :-P Szczerze to mysle ze fajnie sie komponuja z nadwoziemlukas83 pisze:Zawsze podobały mi się czerwone w nadwoziu sedan, a na tych felgach wygląda bojowo.
Wymienione 2 poduszki pod silnikiem - zostaly jeszcze 2 i 2 pod skrzynia Juz przod sie nie podnosi, te w najgorszym stanie wymienione wiec spokojnie moge jezdzic
Ogarniety zostal rowniez silnik, a dokladnie jedyny wyciek Silnik wymyty, wymieniony przewod odpowietrzajacy i wszystko gra teraz
[ Dodano: 2010-09-28, 19:31 ]
A czym sie rozni oznaczenie 1Z od AHU??
[ Dodano: 2010-10-02, 13:07 ]
Odpowie mi ktos? :?:
No i zamowilem zimowy zestaw do gabloty
Opony Dayton Bridgestone - nowe oczywiscie, same dobre opinie przeczytalem o nich, mialem juz kiedys Daytony ale letnie w Colcie i bylem zadowolony
No i brakujaca mi oslona dolna silnika i skrzyni. Zdecydowalem sie na zamiennik nowy poniewaz nigdzie nie bylo ori uzywanej oslony an skrzynie...
Jeszcze szukam felg stalowych zeby nie przeplacic...
[ Dodano: 2010-10-17, 09:37 ]
Droga zakupu ustrzelilem w koncu stalówki - 360 PLN z zalozeniem
Udalo sie znalezc orginal Audi z A4 w idealnym stanie
Do tego nowe Daytony
Jestem zachwycony soczewkami (seria), wszystko widze jakbym jechal na drogowych Albo nowym autem... Poprzedni wlasciciel czyscil niedawno soczewki wiec mam spokoj na jakis czas
Najblizszy zakup to sruby bo fatalnie to wyglada - felgi nowki niemal a sruby pordzewiale.
Co do bagaznika - jest uskok na tylnej osi. Nie wiem czemu, przeciez naped przod a Quatro to nie jest...
No i widok z tylnej kanapy
I moj ulubiony widok noca :mrgreen:
Ciezko mi bedzie znalezc dobre radio z pomaranczowym podswietleniem ( to nie ma bardzo przydatnego mi USB)
A no i zatankowalem pare dni temu... 74 l weszly :mrgreen:
[ Dodano: 2010-10-19, 15:24 ]
Nic nie moge znalezc na tym forum...
Czy tu sie psuja tylko C5 i C6? Tematow z C4 jak na lekarstwo...
Szukalem jak zmienic zarowke od swiatla cofania, jakiegos schematu sciagania panelu klimatronika i pare innych drobiazgow...
[ Dodano: 2010-11-24, 15:10 ]
Dzisiaj zakladalem emblematy... Pozostalo mi po poprzednim wlascicielu znaczek TDI... jak teraz wywnioskowalem jest za nisko
Prawidlowo przykleilem A6, orginal wyrwalem na szrocie, jeszcze musze znalezc ciensza tasme dwustronna bo ta jest ochydna i widac strasznie grubosc...
Przyklejalem w slady po starym emblemacie. Dobrze jest??
Znalazlem na szrocie podlokietnik na przod i lampe, jutro bede znac ceny
[ Dodano: 2011-05-03, 12:23 ]
Po dluuuuugim nie pisaniu tutaj wiele sie zmienilo
W zeszlym miesiacu wymienione :
-Filtr paliwa
-Filtr powietrza
-Filtr oleju
-Filtr kabinowy
-olej Valvoline MaxLife Diesel 10W40
-Tarcze tyl
-Klocki tyl
I w koncu rozwiazalem swoj problem
Felgi OEM z A8
17" na szerokosci 8"
oponki na tym 215/55 jakies Yokohamy na ten sezon jedynie...
ale cena byla okazyjna wiec bralem je w pierwsyzm dniu wystawienia :D
Na przodzie zalozone dystanse 15mm, na tyl weszly bez problemu. Niestety problemem jest to ze musze kupic lewarek chyba z dostawczaka :D nie wyciagne kola z tylu teraz, z przodu dzieki dystansowi mozna wyciagnac
delikatna odleglosc od drazka :D
Opony Dayton Bridgestone - nowe oczywiscie, same dobre opinie przeczytalem o nich, mialem juz kiedys Daytony ale letnie w Colcie i bylem zadowolony
No i brakujaca mi oslona dolna silnika i skrzyni. Zdecydowalem sie na zamiennik nowy poniewaz nigdzie nie bylo ori uzywanej oslony an skrzynie...
Jeszcze szukam felg stalowych zeby nie przeplacic...
[ Dodano: 2010-10-17, 09:37 ]
Droga zakupu ustrzelilem w koncu stalówki - 360 PLN z zalozeniem
Udalo sie znalezc orginal Audi z A4 w idealnym stanie
Do tego nowe Daytony
Jestem zachwycony soczewkami (seria), wszystko widze jakbym jechal na drogowych Albo nowym autem... Poprzedni wlasciciel czyscil niedawno soczewki wiec mam spokoj na jakis czas
Najblizszy zakup to sruby bo fatalnie to wyglada - felgi nowki niemal a sruby pordzewiale.
Co do bagaznika - jest uskok na tylnej osi. Nie wiem czemu, przeciez naped przod a Quatro to nie jest...
No i widok z tylnej kanapy
I moj ulubiony widok noca :mrgreen:
Ciezko mi bedzie znalezc dobre radio z pomaranczowym podswietleniem ( to nie ma bardzo przydatnego mi USB)
A no i zatankowalem pare dni temu... 74 l weszly :mrgreen:
[ Dodano: 2010-10-19, 15:24 ]
Nic nie moge znalezc na tym forum...
Czy tu sie psuja tylko C5 i C6? Tematow z C4 jak na lekarstwo...
Szukalem jak zmienic zarowke od swiatla cofania, jakiegos schematu sciagania panelu klimatronika i pare innych drobiazgow...
[ Dodano: 2010-11-24, 15:10 ]
Dzisiaj zakladalem emblematy... Pozostalo mi po poprzednim wlascicielu znaczek TDI... jak teraz wywnioskowalem jest za nisko
Prawidlowo przykleilem A6, orginal wyrwalem na szrocie, jeszcze musze znalezc ciensza tasme dwustronna bo ta jest ochydna i widac strasznie grubosc...
Przyklejalem w slady po starym emblemacie. Dobrze jest??
Znalazlem na szrocie podlokietnik na przod i lampe, jutro bede znac ceny
[ Dodano: 2011-05-03, 12:23 ]
Po dluuuuugim nie pisaniu tutaj wiele sie zmienilo
W zeszlym miesiacu wymienione :
-Filtr paliwa
-Filtr powietrza
-Filtr oleju
-Filtr kabinowy
-olej Valvoline MaxLife Diesel 10W40
-Tarcze tyl
-Klocki tyl
I w koncu rozwiazalem swoj problem
Felgi OEM z A8
17" na szerokosci 8"
oponki na tym 215/55 jakies Yokohamy na ten sezon jedynie...
ale cena byla okazyjna wiec bralem je w pierwsyzm dniu wystawienia :D
Na przodzie zalozone dystanse 15mm, na tyl weszly bez problemu. Niestety problemem jest to ze musze kupic lewarek chyba z dostawczaka :D nie wyciagne kola z tylu teraz, z przodu dzieki dystansowi mozna wyciagnac
delikatna odleglosc od drazka :D
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2010
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ÂŁad na fura i felgi, nic nie obciera po załadowaniu (ET45?)? Nawet jak zaladowany? Wygląda i jest komfortowo (profil 55), tylko tą końcówke drążka ktoś okaleczył i krzywo skręcił Ten niepotrzebny uskok w bagażniku jest na bak... jakby nie było gdzie go upchnąć.. nie jest to auto zrobione ergonomicznie, niby duze a miejsca wszędzie średnio...
Szerokości i duuużo kilometrów bez awari
Szerokości i duuużo kilometrów bez awari