[/quote]piotrekw23 Słuchaj lepiej już nie mozna było super, dzięki serdeczne sprawdze to jeszcze raz i dam znać :lol:Taka bardzo amatorska wizualizacja ale mam nadzieję że w miarę czytelna.
[A6C6] Lampy przednie(przepalone ledy)
- adamswiatek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
piotrekw23piotrekw23 pisze:No to musisz sprawdzić kabelki. Jeśli Ci to pomoże mogę zerknąć i opisać Ci kable kolorami jak mają być połączone.
Dziś sprawdzięm jeszcze raz swoją istalację w bordzie, troszkę były inaczej podłączone kabelki rzeczywiście przez kolegę, ale niestety nie działa :-x

Mam jakiegoś pecha do tych ledów <smuty>
Nie mam Vag-a w domu iż korzystałem z przysugi kolegi i spisąłem sobie kod po zmianie Vag-iem i jest taki 0005121 a byl wcześniej taki sam tylko 2 0002121
Co robić Panowie z fantem???
Spróbuję jeszcze podlaczyć tak jak pisze kolega adamswiatek:
Tylko nie kumam tego podłaczenia co z czym dokładnie:
Trochę inaczej podłączyłem kabelki niż we wszystkich instrukcjach. Kable z lamp Led odpowiednio do T10 Pin 2 i 8, a kabelki z T32 odpowiednio do T10 piny 1 i 6.
-
- Forum Audi A6 / A7
Podłącz kolego według tego co ja napisałem nie patrz na to co pisze kolega adamswiatek bo ja też za bardzo tego nie rozumiem. Rozumiem że ty masz te lampy teraz założone? Nie świeci Ci żaden błąd na FISie o spalonej żarówce?
w planach:
- reflektory RS6 led
- AMI
- virus
- felgi 18"
- przyciemnienie szyb
- reflektory RS6 led
- AMI
- virus
- felgi 18"
- przyciemnienie szyb
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
Tak piotrekw23 mam podłączone tak jak pokazałeś i napisałeś , dzisiaj to zweryfikowaliśmy z kolegą,piotrekw23 pisze:Podłącz kolego według tego co ja napisałem nie patrz na to co pisze kolega adamswiatek bo ja też za bardzo tego nie rozumiem. Rozumiem że ty masz te lampy teraz założone? Nie świeci Ci żaden błąd na FISie o spalonej żarówce?
Lampy są teraz zalożone w aucie , xenon działa, kierunki też, błąd mi się świeci od dawna od momentu kiedy próbowałem to zrobic za pierwszym razem, na Fisie pokazuje spalone żarówki w obu lampach

Może to jest powód???
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2010, 12:45 przez Rabel3, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
To jeśli masz dobrze połączone, a ledy w lampach są na 100% sprawne to musisz jeszcze sprawdzić kodowanie VAGiem. Najlepiej wyłącz wszystkie światła czyli włącznik na 0 i wyłączenie świateł do jazdy dziennej w MMI i dopiero potem zakoduj jeszcze raz borda, a jeśli to nie pomoże to ja nie mam pomysłu ewentualnie trzeba będzie podmienić borda żeby go sprawdzić.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2010, 12:51 przez piotrekw23, łącznie zmieniany 1 raz.
w planach:
- reflektory RS6 led
- AMI
- virus
- felgi 18"
- przyciemnienie szyb
- reflektory RS6 led
- AMI
- virus
- felgi 18"
- przyciemnienie szyb
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
To myślisz że jeśli bład się nie pali to nie jest to powód??piotrekw23 pisze:To jeśli masz dobrze połączone, a ledy w lampach są na 100% sprawne to musisz jeszcze sprawdzić kodowanie VAGiem.
Można go wykasować jakoś

Jeśłi np coś mam źle przestawione z Vagiem to pamiętasz dokładnie w co wejść itd....

-
- Forum Audi A6 / A7
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
Super Dzięki serdecznie za zdjęcia dużo lepiej widac o co chodzi :lol:piotrekw23 pisze:Błąd sam się skasuje jak będzie miał sprawną żarówkę inaczej nie.
W VAGu trzeba wejść w moduł [09]BSG (tak to się u mnie nazywa) potem "kodowanie"
i zmienić czwartą cyfrę od końca na 5
[url=http://images36.fotosik.pl/200/e467f51757c65a95med.jpg]Obrazek[/URL]
Tak właśnie zrobiłem weszlem w Central Electrpnics (grupa9)
I zmieniłem jedna cyferke na 5 bo było 0002121 na 0005121 zatwierdzilismy i tak już zostało :lol:
Jakiś
Słuchaj gdybym np miał innego borda np to w okienku po lewje od gory gdzie jest nr ECU wyświeliło mi jaki mam, a mam kurcze taki jak tu na zdjęciu
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2010, 13:21 przez Rabel3, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Rabel3
Zainstalowałem sobie ELSE i przeglądałem schematy i doszedłem do tego że połączenia w lampach 6-cio ledowych po FL różnią się od RS6 dlatego spróbuj podłączyć swoje lampy tak:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Nie jestem pewny czy to zadziała, bo nie wiem czy bord K obsługuje takie połączenie, więc jeśli chcesz to możesz spróbować ale ja na to gwarancji nie daje, robisz to na własną odpowiedzialność:)
Zainstalowałem sobie ELSE i przeglądałem schematy i doszedłem do tego że połączenia w lampach 6-cio ledowych po FL różnią się od RS6 dlatego spróbuj podłączyć swoje lampy tak:
Nie jestem pewny czy to zadziała, bo nie wiem czy bord K obsługuje takie połączenie, więc jeśli chcesz to możesz spróbować ale ja na to gwarancji nie daje, robisz to na własną odpowiedzialność:)
w planach:
- reflektory RS6 led
- AMI
- virus
- felgi 18"
- przyciemnienie szyb
- reflektory RS6 led
- AMI
- virus
- felgi 18"
- przyciemnienie szyb
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
piotrekw23 pisze:Rabel3
Słuchaj już wszystko jest jasne, dzisiaj wspólnie z kolega sprawdzilismyPiotrekw23
i za to serdecznie mu dziekujęCarlosem666

Jak załozylismy innego borda K to wszystko hula

Nie wiem dlaczego tak jest ale Bordy K były zakładane w różnych okresach od 06-07-07 do 09 mam nadzieje że uda sie to przestawic bez potrzeby kupowania nowego borda

Pozdrawiam
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
Podobno moża podłaczyć Vag i zrobić adaptację borda, kanał po kanale przeprogramować, w tej sytuacji to takich bordów jest ogrom z literka K na rynku, jak juz Ci mowiłem mam też takiego identycznego borda w domu i patrzac to ma takie same oznaczenie jak ten który mam w orginale z roku 2007 z lutego, zwróciłem uwage na charakterystyczną rzecz sa takie same nr obok literki K w tym moim i w tym co mam w domu w zapasie tylko tamten jest z 30.11.2006 17 oraz nr 024, pewnie instalacje w nich są jeszcze do starszych modelu,carlos666 pisze:natężenie nie bardzo, bo bord nie widzi ledów-jak by były spalone.
Ty masz autko z 2008 i masz młodszego borda założonego który widzi te ledy a jest sporo ludzi którzzy maja utka z 2006 czy 2007 z literka K ale pewnie wystepuje taki sam problem jak u mnie
Ale najwazniejsze że w końcu wiadomo co musze zrobić zeby świeciły u mnie też