Witam!
Mam pytanko, zastanowily mnie stuki w zawieszeniu przednim, bylem na diagnozie samochodu i stwierdzono ze jest luz w wahaczu gornym tylnym-przy obu kołach.
Kiedy najlepiej wymienic oba wahacze, od razu, czy poczekac i wymienic po zimie?
Czy jak poczekam to nie sypnal sie inne wahacze?
Prosze o rozwianie moich watpliwosci.
Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
[A6 C5 1,9 TDI] Kiedy wymienić wahacze
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Zdecydowanie wymień od razu.
Będzie dokładnie tak jak piszesz- zostawisz to posypią się inne
Będzie dokładnie tak jak piszesz- zostawisz to posypią się inne
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
-
- Forum Audi A6 / A7
OT
nie mogłem się powstrzymać.... robsonb73 w twoim podpisie (jakże chwalebnym) jest błąd... "polsku" to przysłówek i pisze się z malej litery...
EOT
w temacie: zalezy co chcesz zrobic. Jesli planujesz wymianę całego kompletu wahaczy to zrób to po zimie, jeśli tylko te zużyte - zrób to od razu bo... po zimie wymienisz komplet
nie mogłem się powstrzymać.... robsonb73 w twoim podpisie (jakże chwalebnym) jest błąd... "polsku" to przysłówek i pisze się z malej litery...
EOT
w temacie: zalezy co chcesz zrobic. Jesli planujesz wymianę całego kompletu wahaczy to zrób to po zimie, jeśli tylko te zużyte - zrób to od razu bo... po zimie wymienisz komplet

USUNIęTO - złamanie punktu 29 Regulaminu!
Witam!
Właśnie jestem po wymianie przedniego górnego wahacza - bo ten okazał się do wymiany.
Czas 5 godzin. Wszystko przeprowadzone z instrukcją którą znalazłem na forum, tyle że śruba trzymająca oba górne wahacze była tak zapieczona, że tylko pomogło wywiercenie tejże śruby. Czeka mnie jeszcze druga strona.
Może wiecie ile kosztować moze wymiana 1 wahacza, bo po tej wymianie się zastanawiam czy sam to robic czy pojechac do zakładu.
Pozdrawiam
Właśnie jestem po wymianie przedniego górnego wahacza - bo ten okazał się do wymiany.
Czas 5 godzin. Wszystko przeprowadzone z instrukcją którą znalazłem na forum, tyle że śruba trzymająca oba górne wahacze była tak zapieczona, że tylko pomogło wywiercenie tejże śruby. Czeka mnie jeszcze druga strona.
Może wiecie ile kosztować moze wymiana 1 wahacza, bo po tej wymianie się zastanawiam czy sam to robic czy pojechac do zakładu.
Pozdrawiam
skora
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
U mnie 40 zł o ile pamiętam ale przy dłuższej walce mechanik może podnieść cenę.skora pisze:Może wiecie ile kosztować moze wymiana 1 wahacza, bo po tej wymianie się zastanawiam czy sam to robic czy pojechac do zakładu.
Akurat ten, gdzie ja jeżdżę tego nie robi ale ma po prostu wliczone w cenę że raz pójdzie gładko aa innym razem będzie się pałował 3 godz.
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !