Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A6 C5 2.5TDI] Problem z ESP

Elektryka
ODPOWIEDZ
pepsik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2.5TDI] Problem z ESP

Post autor: pepsik » 14 wrz 2010, 14:17

Witam
mam problem za swoim audi a dokładnie z ESP, prawie każdego dnia od jakiegoś miesiąca gdy odpalam samochód po nocy lub po np.wyjściu z pracy po 8 godz. i ujadę kilkuset metrów zapal mi się ESP silnik zaczyna chodzić na trochę wyższych obrotach. Po przejechaniu około 1km ESP gaśnie i wszystko jest OK. Na dodatek wczoraj rano przy hamowaniu auto zamiast hamować wchodziło na wyższe obroty i przyspieszało dopiero mocne naciśnięcie hamulca spowodowało gwałtowne zahamowanie.

Jak myślicie co to może być?

Z góry dzięki za odpowiedź

Awatar użytkownika
DawidM3
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DawidM3 » 14 wrz 2010, 16:31

tylko ESP sie zapala czy ABS takze?najlepiej gdybyc podłączył do VAG i powinien pokazać co jest nie tak,u mnie tez szwankowało ESP a okazało się że to czujnik ABS wysiadł a jesli ABS nie działa to ESP tez nie działa bo on pobiera dane z ABSu.

pepsik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pepsik » 15 wrz 2010, 08:33

zapala się tylko ESP, byłem ostatnio u mechanika podłączył pod komp.(nie miał VAG-a) i wyszło mu "obciążenie systemu"

Awatar użytkownika
ryniu-ry
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ryniu-ry » 16 wrz 2010, 02:12

sprawdz czujniki abs mogły nałapać rdzy bo są magnetyczne i przyciagaja rdze w razie czego wyczyść druga sprawa sprawdz ciśnienie w oponach w którymś może być mało powietrza i po zakrętach też bedą sie kontrolki zapalać, miałem tak u siebie :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl