Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2,5 TDI] Radio Audi Symphony

Elektryka
ODPOWIEDZ
GMARINERO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2,5 TDI] Radio Audi Symphony

Post autor: GMARINERO » 09 lip 2009, 16:58

Zauwazylem ze mojej Audiczce dzialaja tylko glosniki w tylnych drzwiach te ktore sa z przodu nie dzialaja. Ma moze ktos jakies pomysly co moze byc przyczyna? NIe za bardzo sie znam i nie wiem jak te glosniki sa podlaczone czy jest taka mozliwosc ze sie jakis kabelek odlaczyl czy raczej to bedzie cos innego?

Awatar użytkownika
DANIO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: DANIO » 10 lip 2009, 12:23

A czy to radio bylo dokladane, czy moze bylo ori w aucie???

Czy masz system BOSE???

Czy wyswietla ci sie BOSE jak wlaczasz radio???

Mysle ze masz auto bez systemu BOSE a radio wczesniej bylo dolozone do autka lub tez ktos mieszal w VAGu.

Teraz najprawdopodobniej masz w Vagu wlaczony system BOSE (ktorego nie posiadasz) i to jest przyczyna ze graja tylko tylne glosniki.

Co zrobic jesli masz VAGa:

1. Podlacz Vag do auta za pomoca portu OBD-II.
2. Wlacz zaplon i radio. W Vagu wybierz Radio Controller.
3. Radio pokaze na ekranie "DIAG".
4. Wybierz "Recode Module". Musisz wybrac system pieciu znaków, (które napisalem ponizej). Np. "00007" to jest ustawienie standardowe, które powinno byc ustawione w Twoim aucie, a "00017" to jest system Bose, który najprawdopodobnie masz teraz ustawiony i trzeba go zmienic.
5. Wylacz radio i zaplon oraz rozlacz Vaga.
6. Wlacz radio i zobacz efekty.

Rozpiska cyfr kodu:
cyfra 1 Country ID (0 = standard)
cyfra 2 Sound Coordination (0 = standard)
cyfra 3 Number of passive speakers
0 = No passive speakers (Bose)
1 = Front left (Bose with hands-free phone)
2 = Fronts passive, rears active
5 = Passive fronts, non-active rears

cyfra 4 Sound System
0 = standard
1 = Bose

cyfra 5 Radio Configuration
1 = No CD changer
3 = With CD changer
5 = With secondary display
7 = With CD changer and secondary display

Tak wiec u ciebie powinno byc 00007 jesli masz zmieniarke i dodatkowy wyswietlacz lub tez 00003 jesli nie masz wyswietlacza.

Pozdrawiam
BYLO:
Audi 80
Audi A4
Audi A6
Audi A3
Audi A8
JEST:
Audi S3
Audi A6

GMARINERO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: GMARINERO » 10 lip 2009, 19:47

Dzieki za tak rzeczowa odpowiedz. A wiec jak odpalam radio pojawia mi sie BOSE na radio wyglada to na ori a nie na dokladke ale w sumie nie wiem czy potrafil bym to rozronic. Mam 8 glosnikow 4 z przodu i 4 z tylu. Nie ma na nich zadnego oznaczenia BOSE a i nie wiem czy powinny takie byc jak np w MAZDA 6? Nie mam zmieniarki i dodatkowego wyswietlacza i gdzie takowy mialby sie znajdowac? W bagazniku mam tylko czytnik do NAVI ktora jest wyswietlana na FISie. Vaga nie mam takze sam tego nie zrobie. A jak moglbym sprawdzic czy jest to BOSE?

Awatar użytkownika
DANIO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: DANIO » 10 lip 2009, 21:29

Zerknij do bagaznika po prawej stronie za tapicerka powinnien sie znajdowac soobwofer i na nim powinno pisac BOSE i miec dwa glosniki wbudowane. jesli takowego nie ma to oznacza ze nie masz tego systemu.

Oczywiscie na obudowie glosnikow na drzwiach tez powinien byc ten napis ale czasem go nie ma. To jest najprostszy sposob. Ale 100% odpowiedz da Ci niestety tylko Vag.

PS dodatkowy wyswietlacz to FIS ale tylko pelny czyli taki jak posiadasz.

Pozdrawiam
BYLO:
Audi 80
Audi A4
Audi A6
Audi A3
Audi A8
JEST:
Audi S3
Audi A6

GMARINERO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: GMARINERO » 14 lip 2009, 12:22

Ale gdzie pod tapicerka mam szukac tego subwoofera? Jakiej to ma byc wielkosci? Pod tapicerka to chodzi Ci w tym miejscy gdzie sa te jakby keszenie? Np po lewej mam czytnik navi w tej kieszeni. Po prawej jest jakies pudelko ale nie wiem od czego. A i zobaczylem ze mam jeszcze 2 glosniczki sa na tylnej polce kolo szyby. A mam jeszcze pytanie odnosnie VAG-a widzialem na allegro ze sprzedaja tego sporo tylko nie wiem czym sie one roznia i ktory w ogole jest wart zaineteresewonia czy te prosukty do 200 sa cos warte. Nie wiem czy jak sprzedaja ten kabl to od razu bedzie do tego jakis soft czy to co zalaczaja do niczego mi sie nie przyda??

Awatar użytkownika
DANIO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: DANIO » 14 lip 2009, 21:52

Tak dokladnie po prawej stronie to czarne pudlo to wlasnie subwoofer, Jesli jest BOSE to ma dwa glosniki z czego tylko jeden z nich caly wystaje i pisze na nim BOSE.

Co do VAga to nie moge sie wypowiedziec, bo wersje sa rózne i kazdy mówi inachej o nich.
A kabel i soft powinienes miec razem w komplecie.

Pozdrawiam
BYLO:
Audi 80
Audi A4
Audi A6
Audi A3
Audi A8
JEST:
Audi S3
Audi A6

GMARINERO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: GMARINERO » 23 lip 2009, 12:18

Kupilem Vaga zmienialem ustawienia na rozna 00003, 00007, 00017 ale w zadnym ustawiniu przednie nie dzialaja tylko tylne juz sam nie wiem albo cos zglosnikami albo cos z podlaczeniem.
Macie moze jakies jeszcze inne teorie?
Dzieki

Awatar użytkownika
vipkwiecien
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: vipkwiecien » 14 wrz 2010, 08:14

koledzy a czy w concercie I procedura kodowania i kody sa identyczne?? Mam ten sam problem - na wyswietlaczu radia pojawia sie Bose ale na głosnikach, subooferze i zmieniarce nie ma zadnych napisów BOSE czyli wychodzi ze teoretycznie nie mam Bose. :-|
prędkość była dobra tylko zakręt za ciasny

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja