Witam,
mam taki problem, przy zamykaniu albo otwieraniu samochodu syrena pika bardzo cicho, to samo dotyczy alarmu, jak się włączy to prawie go nie słychać wogóle.
Centralka to Eurosec z jedno przyciskowym pilotem.
Czy jest jakaś regulacja głośności przy syrenie czy w centralce coś trzeba przestawić i jak to zrobić?
[A6 C4] ciche potwierdzenie uzbrojenia alarmu
nie mam pojęcia co tam jest wsadzone, nijak sie do tego dostać, umieścili ją gdzieś jakby koło prawej półośki, że jej nie widać po otworzeniu maskiAndi 2.5 tdi pisze:4r3k, sprawdz czy to jest zwykla syrenka (2 przewody do jej zasilenia) czy z wlasnym zasilaniem ?
jak zwykla, to zmierz napiecie jakie do niej dochodzi, powinno byc 12V ,
jak tyle jest to wymien na zwykla 1 lub 6 tonowa z tych glosniejszych (sa 2 rodzaje) ,
analogicznie sprawa wyglada przy syrence z wlasnym zasilaniem, napiecie musi dostawac 12V, ale one moga przetwarzac napiecie na potrzeby glosniczka jaki maja ,tak wiec ocenic czy sa uszkodzone juz trudniej.
tak było od kiedy mam samochód, w sumie, ponoć w niektórych krajach jest zabronione informowanie głosowe o uzbrojeniu alarmu, ale w związku z tym, że sam alarm też gra cicho to raczej może być coś nie tak z syreną