Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6]Problemy z nawigacją

Car Audio
ODPOWIEDZ
adaniok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6]Problemy z nawigacją

Post autor: adaniok » 11 wrz 2010, 21:26

Mam mały problem w samochodzie.
Otóż w samochodzie mam MMI High, gdy jadę w dłuższą trasę, wjeżdżam na autostrade to aż zał nie wdepnąc, i po jakims czasie jazdy wysiada mi nawigacja. To jest mówi mi że mam sprawdzić płytkę. Na najbliższym postoju otwieram schowek z nawigacją i dosłownie wzmacniacze są tak gorące że można na nich jajecznicę zrobić. Gdy samochód postoi to wszystko wraca do normy.
Najgorsze jest to, że nie dzieje sie to dosyc czesto i to bez znaczenia na prekośc, tylko na czas podróży.
Nie wiem czy ma to znaczenie ale w samochodzie mam też mały problem z nawigacja tj. nie działa poprawnie, w serwisie powiedzieli mi ze nie została zarejestrowana z samochodem online, czy coś takiego, luczy się słowo ONLINE.

Macie może pomysł co z tą nawigacją i wzmacniaczami???
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2010, 21:51 przez adaniok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zygi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Zygi » 11 wrz 2010, 23:34

To dlaczego sie grzeje to mozna podejrzewac iz ktos sam zakladał MMI 2G i cos zle połączył! a drugi problem to moze byc z ochroną komponentu (ACP) czyli mozliwe iz pochodzi navi z innego auta i nalezy sciągnąc własnie t,a ochrone w któryms z ASO tylko oby sie nie okazało ze navi jest z jakiegos innego kradzionego auta!! wtedy bedzie "mały problemik"!!

Najlepiej jakbys podpioł VCDS i sprawdził błędy! a pozniej mozna dociekać tych problemów.

adaniok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adaniok » 13 wrz 2010, 20:12

To dlaczego sie grzeje to można podejrzewać iż ktoś sam zakładał MMI 2G
, Ale to by było od początku tej instalacji, a to się zaczęło robić 2 lata po zakupie samochodu, a ja tam nic nie grzebałem. Moze jakieś inne pomysły.

adaniok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adaniok » 15 wrz 2010, 21:53

taki mały offtop.
W ogólnym regulaminie forum w punkcie 10 napisane jest
10. Tematy należy nazywać wykorzystując odpowiednie tagi, które opisane są na każdym podforum. Niepoprawnie tytuły zostaną skasowane, a użytkownik nagminnie źle nazywajcy tematy zostanie ukarany ostrzeżeniem.
, że na każdym podforum są opisane tagi jakich wolno używać, w tym podforum tego nie znalazłem.

Awatar użytkownika
mr-fix.pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: mr-fix.pl » 15 wrz 2010, 23:59

Moja teoria:
Sprzęty elektroniczne mają jakiś mechanizm zabezpieczający przed przegrzaniem lub spaleniem. Skoro wysiada Ci napęd DVD po jakimś czasie, to można założyć, że taki mechanizm interweniuje. Nie koniecznie źródło tego niepożądanego ciepła to sam napęd DVD, ale np. sąsiedni wzmacniacz, tunerTV... Wszystkie te urządzenia są ułożone jedno na drugim i jak jedno zacznie się grzać, to reszta to odczuje.
KtóreśÂ z tych urządzeń może mieć przepięcie - sprawdź czy masz wpięte bezpieczniki o odpowiednich wartościach.
Nie wiem jakie konkretnie masz tam podzespoły, ale niektóre mają wiatraczek do chłodzenia - sprawdź czy sprawny.
Warto też sprawdzić, które z tych gorących urządzeń jest najgorętsze, bo to prawdopodobnie ono powoduje problemy.

adaniok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adaniok » 14 lis 2010, 18:01

Musi być jednak inna przyczyna tej usterki ponieważ ostatnio nawigacja powiedziała mi, że nie widzi płyty i nie moze jej załadować a wszystko było zimne. Wniskuję że nie jest to wina zbyt wysokiej temperatury, macie jakieś inne pomysły co z tym fantem zrobić????
BTW. Jeżeli chodzi o grzanie to co jakiś czas grzeje mi jedna strefa klimatyzacji a konkretnie tylko dwa nawiewy (prawy pasażera oraz środkowy na tylych siedzeniach), może to jest jakoś połączone??

fabiano82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: fabiano82 » 14 lis 2010, 21:41

Nie to nie ma nic wspolnego :mrgreen: zacinaja ci sie cylinerki od klimy poszukaj bylo na forum o tym :mrgreen:
Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany