[a6c5] Problem z halogenami
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6c5] Problem z halogenami
Witam,
Problem mój polega na tym, że przestał mi świecić prawy halogen. Zamówiłem nowe żarówki http://allegro.pl/zarowka-led-halogen-h ... 76326.html
Po zamontowaniu ani lewy ani prawy nie świeci. Gdy wkładam stare żarówki to znowu tylko prawy świeci.
Od razu powiem że elektryka to moja słaba strona.
Co sprawdzić w lewym halogenie że nie świeci nawet na starych żarówkach?
Co może być przyczyną że nowe nie świecą w obu halogenach ?
Problem mój polega na tym, że przestał mi świecić prawy halogen. Zamówiłem nowe żarówki http://allegro.pl/zarowka-led-halogen-h ... 76326.html
Po zamontowaniu ani lewy ani prawy nie świeci. Gdy wkładam stare żarówki to znowu tylko prawy świeci.
Od razu powiem że elektryka to moja słaba strona.
Co sprawdzić w lewym halogenie że nie świeci nawet na starych żarówkach?
Co może być przyczyną że nowe nie świecą w obu halogenach ?
to są żarówki diodowe to może tak być, że masz przepalony jakiś bezpiecznik i dltego na nich żadna nie świeci a stara tylko jedna. poszukaj na forum, który to może być bezpiecznik i sprawdź bo ja niestety nie wiem.
Wykaz bezpieczników
Wykaz bezpieczników
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2010, 19:52 przez cacek66, łącznie zmieniany 2 razy.
Lepiej mieć Parkinsona i ... trochę wylać
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
no właśnie nie wiem bo myślałem że są 2 bezpieczniki a tu z opisu wychodzi że jest jeden.
Jak masz miernik elektryczny(10zł w castoramie lub leroy) to zobacz jeszcze czy napięcie dochodzi do kabli na końcówki (a nawet przed końcówką).
Jak masz miernik elektryczny(10zł w castoramie lub leroy) to zobacz jeszcze czy napięcie dochodzi do kabli na końcówki (a nawet przed końcówką).
Lepiej mieć Parkinsona i ... trochę wylać
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Kontakt:
Sprawdź najpierw te nowe żarówki pamiętając o biegunowości jeśli to LEDy
Jeśli jest jeden bezp. to zasilanie pewnie idzie od jednej żarówki do drugiej, więc sprawdź kabel między nimi.
Bo nie świeciła Ci i tak prawa żarówka.
[ Dodano: 2010-09-07, 22:55 ]
Jeśli jest jeden bezp. to zasilanie pewnie idzie od jednej żarówki do drugiej, więc sprawdź kabel między nimi.
Bo nie świeciła Ci i tak prawa żarówka.
[ Dodano: 2010-09-07, 22:55 ]
Jak jest przepalony bezpiecznik to nie ma zasilania i NIC NIE ÂŚWIECI przecież prawda?cacek66 pisze:masz przepalony jakiś bezpiecznik i dlatego na nich żadna nie świeci a stara tylko jedna.
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
No podłącz je do zasilania 12V gdziekolwiek. :-P Musisz tylko mieć odpowiednią biegunowośc przy żarówkach LED albo sprawdź czy masz napięcie w halogenie
Jeżeli dobrze zrozumiałem to żarówki masz obie dobre ( te zwykłe) więc w jednym halogenie nie ma prądu?
Zerknij jeszcze na kostki dochodzące do halogenów, może jedna nie łączy.
Jeżeli dobrze zrozumiałem to żarówki masz obie dobre ( te zwykłe) więc w jednym halogenie nie ma prądu?
Zerknij jeszcze na kostki dochodzące do halogenów, może jedna nie łączy.
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak zgadza się, stare żarówki działają obie. Na moje oko kostki wyglądają ok. Chyba będę musiał jednak podjechać do jakiegoś elektryka, najgorzej że tutaj ciężko znaleźć jakiegoś chociaż w miarę dobrego fachowca. Jak już się wyjaśni napisze co było przyczyną.robsonb73, dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam.
Dzisiaj byłem u mechanika, okazało się że jeden z kabli dochodzących do halogenu lewego byl gdzies przerwany. Naprawili to, a co do żarówek LED okazało się że trzeba było zmienić biegunowość teraz działają oba i wszystko jest ok.
Dzisiaj byłem u mechanika, okazało się że jeden z kabli dochodzących do halogenu lewego byl gdzies przerwany. Naprawili to, a co do żarówek LED okazało się że trzeba było zmienić biegunowość teraz działają oba i wszystko jest ok.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
:-P a co Ci pisałem??dunga pisze:co do żarówek LED okazało się że trzeba było zmienić biegunowość teraz działają oba i wszystko jest ok.
Ale dobrze, że już wszystko działa jak należy. Szerokości życzę

a mozesz pokazac zdjecie jak to świeci?? niedlugo bede wymieniał halogeny bo juz sa zniszczone od kamieni i jeden jest pekniety i zastanawiam sie nad jakimis lepszymi zarowkami bo te zwykle co mam to prawie nie widac ze swiecą. czy te LEDy sa godne polecenia czy lepiej jakas dobra zwykla zarówkę
pozdrawiam
pozdrawiam