Z powodzeniem możesz montować Hana 2000, jak nie to matrix HS ale te już są troszkę droższe.Dariox1 pisze:Kolego fassi1... Widzę ze posiadasz jakąś wiedzę na temat wtryskiwaczy, więc może wypowiesz się na temat wtryskiwaczy Hana2000 (polecają mi jakieś zielone), na pojedyńczej listwie... wiem że nie są tanie ale czy naprawdę warto w nie inwestować??
pzdr!
[A6 C4 2.6 V6] Co dokładnie założyć do mojego autka?
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
Jest spora w konstrukcji.Dariox1 pisze:Ok kolego, a jest między tymi wtryskami jakaś różnica oprócz cenyfassi1 pisze: Z powodzeniem możesz montować Hana 2000, jak nie to matrix HS ale te już są troszkę droższe.?
Na Hana mówią klon Keihina bo zbudowany jest na jego wzór, podobny do wtryskiwacza benzynowego. Keihin to oczywiście jeden z najlepszych wtryskiwaczy na rynku.
Matrix HS to oczywiście wtryskiwacz beztłoczkowy, cewka oddziaływuje na blaszkę, budowa podobna do HD więc wysoka szybkość i precyzja. Polecam pojedyncze, wtedy cewki nie grzeją się tak bardzo jak skupione w listwie HD.
Oprócz Keihina i Meda, które jak wiadomo cenowo biją konkurencję na głowę, Hana i Matrix są bardzo dobrym wyborem.
- gumisv6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Paliwo: Benzyna
sorrki że się wpierdzielam znawcą w tym temacie też nie jestem, mam gas u siebie staga 300 itp itd ale wtryski są walnięte były założone valteka ale jak to wiadomo do najlepszych to one nie należą mam pytanie bo bym założył jakieś wtryski i tu polecacie te matrixy hs piszesz że lepsze będą pojedyncze wtryski czyli po prostu one są bez tych listw??
może dla niektórych to pytanie wyda się śmieszne ale jak już napisałem znawcą w tym temacie nie jestem
jak cenowo kształtują się te matrixy a hana 2000
czy na pewno da się zauważyć różnice przy tych wtryskach co podajecie bo przy valtekach wiadomo gaz gazem ale czasami niedomagania to były na tym gazie
prosiłbym o odpowiedź
może dla niektórych to pytanie wyda się śmieszne ale jak już napisałem znawcą w tym temacie nie jestem
jak cenowo kształtują się te matrixy a hana 2000
czy na pewno da się zauważyć różnice przy tych wtryskach co podajecie bo przy valtekach wiadomo gaz gazem ale czasami niedomagania to były na tym gazie
prosiłbym o odpowiedź
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
Hana kosztuje około 100zł za sztukę a Matrix HS okolo 140 za sztukę.
Pojedyncze wtryskiwacze to tak jak benzynowe, do każdego oddzielnie trzeba podłączyć zasilanie w paliwo. Listwa wtryskowa to grupa wtryskiwaczy połączona listwą rozdzielającą gaz na każdy wtryskiwacz, do listwy podłącza się jedno zasilanie gazu.
Jak znajdziesz dobrego gazownika to w połączeniu ze stagiem będzie super.
Perfekcyjne dawkowanie gazu to równiejsza praca silnika, lepsze spalanie i lepsza skuteczność. Nie powinno być różnicy między benzyną i gazem o ile auto na benzyniedziała poprawnie.
Pojedyncze wtryskiwacze to tak jak benzynowe, do każdego oddzielnie trzeba podłączyć zasilanie w paliwo. Listwa wtryskowa to grupa wtryskiwaczy połączona listwą rozdzielającą gaz na każdy wtryskiwacz, do listwy podłącza się jedno zasilanie gazu.
Jak znajdziesz dobrego gazownika to w połączeniu ze stagiem będzie super.
Perfekcyjne dawkowanie gazu to równiejsza praca silnika, lepsze spalanie i lepsza skuteczność. Nie powinno być różnicy między benzyną i gazem o ile auto na benzyniedziała poprawnie.
- gumisv6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Paliwo: Benzyna
dzięki za odp na benzynie chodzi prawidłowo tyle że w zimie wtryski od gazu mi poszły a nie chce tego tak dalej zostawiać bo wiadomo gaz też by się przydał więc zastanawiam się nad założeniem czegoś i przywróceniem tego do normy
myślę że z doprowadzaniem zasilania do każdego wtryska raczej nie będę się bawił, więc zostaje z listwa wtryskową, a jakby porównać hanna 2000 i matrixy hs to które będą lepszym wyborem?? fassi1, piszesz że hanny mają lepszą budowę ale bardziej mi zależy jeśli chodzi o użytkownika na skuteczności i wytrzymałości takiego wtryska jak byś mógł jakieś małe porównanie to odp
myślę że z doprowadzaniem zasilania do każdego wtryska raczej nie będę się bawił, więc zostaje z listwa wtryskową, a jakby porównać hanna 2000 i matrixy hs to które będą lepszym wyborem?? fassi1, piszesz że hanny mają lepszą budowę ale bardziej mi zależy jeśli chodzi o użytkownika na skuteczności i wytrzymałości takiego wtryska jak byś mógł jakieś małe porównanie to odp
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
Z pojedynczymi wtryskiwaczami nie ma problemu.
Kupuje się listwy rozdzielające
http://allegro.pl/rozdzielacz-romano-li ... 98091.html
gazownik powinien wiedzieć jak to zrobić.
Oba wtryskiwacze nie są na rynku od wielu lat. Zarówno HS jak i Hana są na rynku od około roku więc długoterminowego testu jeszcze nie przeszły.
Faktem jest że HS to produkt Matrixa, który produkcją wtryskiwaczy nie zajmuje się od wczoraj.
Kupuje się listwy rozdzielające
http://allegro.pl/rozdzielacz-romano-li ... 98091.html
gazownik powinien wiedzieć jak to zrobić.
Oba wtryskiwacze nie są na rynku od wielu lat. Zarówno HS jak i Hana są na rynku od około roku więc długoterminowego testu jeszcze nie przeszły.
Faktem jest że HS to produkt Matrixa, który produkcją wtryskiwaczy nie zajmuje się od wczoraj.
Dariox1, ja wałkowałem forum ponad miesiąc i męczyłem kolegę fassi1, w końcu wybrałem taką opcję jak Ci proponuje:
wtryskiwacze Matrix HS pojedyncze,
reduktor KME GOLD
Stag300+
filtr Czaja
Zrobiłem na razie jakieś 3 tyś. i jestem bardzo zadowolony.
Spalanie trasa od 11 (emeryt za kierownicą) do 13 (dynamiczna jazda)
Miasto 15 - 17 litrów.
Jedzie się miodzio, praktycznie nie ma różnicy czy gaz czy benzyna (no może minimalnie) ale u mnie na benzynie jeździłem z praktycznie pustym jednym katalizatorem a dzień przed wstawieniem do gazownika wyciąłem katy i wstawiłem tłumiki, też za namową kolegi fassi1.
I jak na razie nie żałuję.
Trzeba trzymać się sprawdzonych i wypróbowanych metod i słuchać mądrzejszych i doświadczonych z pokorą co by potem nie płakać i mówić, że " a jednak mogłem..... założyć......"
pozdro

Acha i jak w końcu się zdecydujesz to napisz co założyłeś, za ile i jak śmiga, jak spala....
wtryskiwacze Matrix HS pojedyncze,
reduktor KME GOLD
Stag300+
filtr Czaja
Zrobiłem na razie jakieś 3 tyś. i jestem bardzo zadowolony.
Spalanie trasa od 11 (emeryt za kierownicą) do 13 (dynamiczna jazda)
Miasto 15 - 17 litrów.
Jedzie się miodzio, praktycznie nie ma różnicy czy gaz czy benzyna (no może minimalnie) ale u mnie na benzynie jeździłem z praktycznie pustym jednym katalizatorem a dzień przed wstawieniem do gazownika wyciąłem katy i wstawiłem tłumiki, też za namową kolegi fassi1.
I jak na razie nie żałuję.
Trzeba trzymać się sprawdzonych i wypróbowanych metod i słuchać mądrzejszych i doświadczonych z pokorą co by potem nie płakać i mówić, że " a jednak mogłem..... założyć......"
pozdro

Acha i jak w końcu się zdecydujesz to napisz co założyłeś, za ile i jak śmiga, jak spala....
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
http://www.amax.bialystok.pl/index.php? ... on=defaultmarecki666 pisze:panowie macie jakieś źródło skąd można te pojedyncze wtryski matrixa zamówić??
pytałem się gazownika ale ma tylko dostęp do tych z listwa jakby co to by założył tylko niema skąd wsiąść pojedynczych...
Panowie chciałem trochę odświeżyć temat...
Mój Audik to: A6 C4 2.6 V6
Jestem bardzo bliski założenia takiej konfiguracji:
- Stag 300
- reduktor Magic III
- wtryskiwacze OMVL 2 listwy
Zostałem zapewniony że to bezproblemowy zestaw, który jest sprawdzony
"Gazownik" to zakład z wieloletnim doświadczeniem w moim mieście (Tarnów)
Proszę o radę po raz kolejny.
pzdr 4 all!!
Mój Audik to: A6 C4 2.6 V6
Jestem bardzo bliski założenia takiej konfiguracji:
- Stag 300
- reduktor Magic III
- wtryskiwacze OMVL 2 listwy
Zostałem zapewniony że to bezproblemowy zestaw, który jest sprawdzony
"Gazownik" to zakład z wieloletnim doświadczeniem w moim mieście (Tarnów)
Proszę o radę po raz kolejny.
pzdr 4 all!!
100 2.2+lpg ---> A6 2.5TDi AAT ---> A6 2.6 V6 ABC
Są samochody...i jest Audi.
Są samochody...i jest Audi.
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7