Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] 1.9TDI - warto pomyśleć o lekkim wirusowaniu?

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
jaceqp
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

[A6 C4] 1.9TDI - warto pomyśleć o lekkim wirusowaniu?

Post autor: jaceqp » 05 wrz 2010, 10:08

Siema. Zastanawiam się czy ktoś robił coś takiego w C4 1.9... W sensie czy warto trochę podciągnąć seryjnego TDI...

Byłem ostatnio w warsztacie, diagnosta-elektronik mówił że np w A4 często trochę podnosi parametry - głównie chodzi o zmiany map. Rzekomo spada nieco spalanie i auto staje się bardziej elastyczne. Jeśli podnoszenie osiągów robi się z umiarem to raczej nie powinno zauważalnie skrócić żywotności...

Organoleptycznie 1.9 wydaje się być w przyzwoitej kondycji - raczej nie kopci i jest względnie żwawy (jak na 90hp w dużej budzie oczywiście).

Na jakie koszty trzeba się szykować?

karolp1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: karolp1 » 05 wrz 2010, 10:22

witam kolege ja mam w swojej c4 virusika i wtryski 0,216 moc okolo 125km lepiej sie odpycha niz na serii hehe, mysle tez o zalozeniu turba vnt od awx co wiaze sie ze zmiana ecu np od afn wiec polecam nawet samego virusa ktory powinien podnies moc na okolo 110km
Audi a6 c4 1.9tdi 140KM :D

Awatar użytkownika
jaceqp
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: jaceqp » 05 wrz 2010, 11:11

censored pisze:jaceqp,

Pisz tematy w odpowiednich działach.
OK. W takim razie powinien być jeszcze dział 'tuning elektroniczny' bo przeprogramowanie silnika ma się nijak do tuningu mechanicznego... To już tak gwoli ścisłości...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja