[a6 c5 2.8 ]ustawienie swiateł drogowych
[a6 c5 2.8 ]ustawienie swiateł drogowych
koledzy tak jak w temacie mam problem bo moje swiatla drogowe swieca max 1-2 metry od auta i wiem jak je ustawic regulacja elektryczna ustawia tylko swiatla mijania tak samo jak krece pod mkaska to ustawiaja sie swiatla mijania jak ustawia sie swiatla drogowe 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ÂŚwiatła drogowe są chyba regulowane jedynie z całą lampą.
Może masz przestawioną lampę? Spróbuj ją przesunąć lekko do góry po poluzowaniu górnych wkrętów do momentu, aż długie będą ok
I wtedy ustawisz sobie mijania pokrętłami
Hm , jeżeli tak jest to światła mijania masz ustawione w górnej granicy regulacji.
Może masz przestawioną lampę? Spróbuj ją przesunąć lekko do góry po poluzowaniu górnych wkrętów do momentu, aż długie będą ok
I wtedy ustawisz sobie mijania pokrętłami
Hm , jeżeli tak jest to światła mijania masz ustawione w górnej granicy regulacji.
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
sojer8 pisze:Sprawdź kolego czy masz dobrze włożoną żarówke. nieraz się zdaża że jest w złej pozycji i odbija się o lustro nie pod tym kątem co trzeba. NIeraz nawet nowe tanie żarówki są źle wykonane co powoduje podobny efekt.
dzieki za podpowiedz miałeś racje żarówki były zle zamontowane