[Audi A6 C4 Sedan] luz na górnym zaiwasie drzwi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[Audi A6 C4 Sedan] luz na górnym zaiwasie drzwi
jak w temacie mam luz na górnym zawiasie drzwi kierowcy i na początek reanimacyjnie go przesunąłem co daje efekt że drzwi są na prawidłowej wysokości ale to doraźne rozwiązanie bo docelowo trzeba to zrobić bardziej fachowo i pytanie moje brzmi czy ktoś miał z czymś takim do czynienia i czy można wymienić sam pręt czy jest to nie wykonalne i trzeba szukać dobrego zawiasu i wymienić cały???
krzysiekjx1, szukaj calego zawiasu,najlepiej z angola bo tam wtedy bedzie napewno mniej wyrobiony.przerabialem to.zdemnotwac najlepiej w 2 osoby.mozesz miec klopot z odjsciem do srub ale wtedy nasadka na cienkim precie i dojdzie.najfajniej to robic na lewarku takiej zabie.podnosisz zabka dzwi delikatnie zeby nie wisialy.druga osoba moze delikatnie wtedy nimi ruszac zebys dotarl do srub wszystkich.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
krzysiekjx1, caly zawias kupisz pewnie za 30zl.a jak sie zaczniesz bawic z wybijaniem sworznia to moze sie skonczyc wybiciem zebow.tam jak widzisz jest sprezyna zeby to wszystko sie fajnie zachowywalo przy zamykaniu i otwieraniu...sam korpus zawiasu jest aluminiowy chyba i to on moze sie wyrobic...a wtedy dupeczka.bo nie napawasz do srodka materialu...