Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C4 Sedan] luz na górnym zaiwasie drzwi

Nadwozie
ODPOWIEDZ
krzysiekjx1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysiek
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI 115KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[Audi A6 C4 Sedan] luz na górnym zaiwasie drzwi

Post autor: krzysiekjx1 » 20 sie 2010, 22:01

jak w temacie mam luz na górnym zawiasie drzwi kierowcy i na początek reanimacyjnie go przesunąłem co daje efekt że drzwi są na prawidłowej wysokości ale to doraźne rozwiązanie bo docelowo trzeba to zrobić bardziej fachowo i pytanie moje brzmi czy ktoś miał z czymś takim do czynienia i czy można wymienić sam pręt czy jest to nie wykonalne i trzeba szukać dobrego zawiasu i wymienić cały???
nikt za darmo ci nie da
Obrazek

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 21 sie 2010, 12:11

krzysiekjx1, szukaj calego zawiasu,najlepiej z angola bo tam wtedy bedzie napewno mniej wyrobiony.przerabialem to.zdemnotwac najlepiej w 2 osoby.mozesz miec klopot z odjsciem do srub ale wtedy nasadka na cienkim precie i dojdzie.najfajniej to robic na lewarku takiej zabie.podnosisz zabka dzwi delikatnie zeby nie wisialy.druga osoba moze delikatnie wtedy nimi ruszac zebys dotarl do srub wszystkich.

krzysiekjx1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysiek
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI 115KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: krzysiekjx1 » 04 wrz 2010, 21:54

no wszystko fajnie i pewnie najprościej wymienić cały ale na razie nie mam dawcy,dlatego myślałem o zregenerowaniu starego,tylko nie wiem czy jest to pręt przelotowy o jednolitej średnicy??? i można go wybić w każdą strone??? i czy zużywa sie sworzeń czy wyrabia otwór w środkowej części zawiasu???
nikt za darmo ci nie da
Obrazek

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 04 wrz 2010, 21:58

krzysiekjx1, caly zawias kupisz pewnie za 30zl.a jak sie zaczniesz bawic z wybijaniem sworznia to moze sie skonczyc wybiciem zebow.tam jak widzisz jest sprezyna zeby to wszystko sie fajnie zachowywalo przy zamykaniu i otwieraniu...sam korpus zawiasu jest aluminiowy chyba i to on moze sie wyrobic...a wtedy dupeczka.bo nie napawasz do srodka materialu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja