[a6 c5] pomocy woda w bagazniku
[a6 c5] pomocy woda w bagazniku
witam,problem w tym ze woda zbiera sie w bagazniku,w luku kola zapasowego ,skad ona moze tam byc? zaslepki sa ok
oczywiscie sedan 
-
macieja910
-
Komor
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
Mam ten sam problem z woda w bagazniku.Tez leje mi sie do wneki kola zapasowego i jeszcze w jedno miejsce.Jak sciagam tapicerke bagaznika to po lewej stronie jest taki kanalik i tam woda tez mi sie zbiera.Musialem wyjac kapsel bo wody bylo sporawo.
Wykladzina byla mokra ze mozna bylo ja wykrecac po kilku myciach.Widzialem mokre slady pod plastikowa maskownica zamka bagaznika.Tak jakby woda dostawala sie na laczeniu zderzaka z autem.Sadzicie ze to realne?
Nie stawiam auta pod drzewem:)
Wykladzina byla mokra ze mozna bylo ja wykrecac po kilku myciach.Widzialem mokre slady pod plastikowa maskownica zamka bagaznika.Tak jakby woda dostawala sie na laczeniu zderzaka z autem.Sadzicie ze to realne?
Nie stawiam auta pod drzewem:)
GO compare ,Confused za drogo? daj znac a zalatwie taniej!
-
Komor
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
To zrobie to przy okazji malowania zderzakow,albo je zdejme i zaloze jeszcze raz.Poprzedni wlasciciel troche je przeciagnal i jest w sumie szczelina miedzy autem a zderzakiem.To by rozwiazywalo problem wody we wnece kola.Uszczelnienia widzialem w okolicach swiatel,ale tam bylo sucho.Tylko woda w tej rynience byla;/
Trzeba zaczac poszukiwania,bo sezon deszczowy w UK sie zaczyna wkrotce :-?
Trzeba zaczac poszukiwania,bo sezon deszczowy w UK sie zaczyna wkrotce :-?
GO compare ,Confused za drogo? daj znac a zalatwie taniej!
Ok w bagażniku prawa strona gdzie jest schowek leci mi tam woda lałem wodę na szybę po uszczelce i widziałem, że cieknie tym bardziej, że tylna półka patrząc od tyłu prawy dolny róg mi paruje cały czas... Jest to możliwością, że jest to sparciała uszczelka albo źle wstawiona szyba, która była prawdopodobnie i tak wymieniana........
Było
Audi 80 B3 1.8
Jest
Audi A6 C5 2.5 V6 TDI
Audi A4 B5 1.9TDI
Bedzie
Audi TT 1.8T (dla żony)
Audi 80 B3 1.8
Jest
Audi A6 C5 2.5 V6 TDI
Audi A4 B5 1.9TDI
Bedzie
Audi TT 1.8T (dla żony)
woda w prawym schowku w bagażniku
Zbiera mi się woda. Wygląda to na skropliny - szczególnie "mokry" błotnik. Jednak trochę za mokro - z wygłuszenia poziomego schowka można wyciskać wodę. Czy są tam jakieś odprowadzenia wody? Nie cieknie z uszczelki bagażnika, ani z wejścia przewodów, które wchodzą do klapy bagażnika, dookoła świateł też sucho, nie mam szyberdachu, w kole sucho, przy kratce "wydmuchowej" też i jest sprawna, a guma na niej też jest sucha.
Dzięki za pomoc.
Dzięki za pomoc.
Kiedyś miałem też problem z wodą w bagażniku. Dokładnie po lewej stronie, we wnęce. Walczyłem z tym trochę czasu. Okazało się, że kiedyś (przy cofaniu) oparłem się trochę za mocno o drzwi garażowe i lekko podgięły się blachy na łączeniu tylnego pasa pod zderzakiem. Uszczelniłem silikonem i jest OK :mrgreen: suchutko :mrgreen:
Odgrzewam kotleta. U mnie też się dostaje jakimś cudem woda do bagażnika a dokładnie jest tylko w lewej wnęce pod tym styropianowym wkładem. Koło lampy niby nie leci i jest tam też jedna gumowa zaślepka ale siedzi szczelnie. Rozpracował ktoś ten problem??? Sedan nie miał większych przygód z blacharką.