Witam,
Czy ktoś wymieniał poduszki silnika w TDI??
Jakie są objawy zużytych poduszek??
Pozdrawiam
Andrzej
[A6 C5] Zużyte poduszki silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
w golfie kiedyś miałem wysypana przednia poduszkę (z tym ze tam silnik był poprzecznie ) . Objawy : lekkie drgania na wolnych obrotach , czasami puknięcia podczas gwałtownego ruszania , oraz przy hamowaniu silnikiem.Najbardziej dawało sie to wyczuc w momencie gdy lekko popuszczałem pedał gazu a potem mocno go dociskałem wtedy czuc było takie jakby uderzenie.
Wymieniłem poduszkę na febi i było o wiele gorzej na wolnych obrotach . Po przejechaniu ok 200 km wszystko sie ustabilizowało i banglało jak trzeba
Wymieniłem poduszkę na febi i było o wiele gorzej na wolnych obrotach . Po przejechaniu ok 200 km wszystko sie ustabilizowało i banglało jak trzeba
odgrzeję trochę stary temat
mam w sumie mały problem i można z tym jeździć ale to tak wk....
że mnie szlag trafi
od ok 1500 do 2200 słychać buczenie przy przyspieszaniu, zauważyłem że jak na biegu jałowym pociągnę silnik trzymając za metalową rurę koło egr w prawo to jakby mniej buczało - czy to objaw świadczący o uszkodzeniu poduszki ?
jeśli tak, to której i czy wystarczy wymieniać te pod sinikiem czy wszystkie najlepiej ?
mam w sumie mały problem i można z tym jeździć ale to tak wk....

od ok 1500 do 2200 słychać buczenie przy przyspieszaniu, zauważyłem że jak na biegu jałowym pociągnę silnik trzymając za metalową rurę koło egr w prawo to jakby mniej buczało - czy to objaw świadczący o uszkodzeniu poduszki ?
jeśli tak, to której i czy wystarczy wymieniać te pod sinikiem czy wszystkie najlepiej ?
PANOWIE proszę o pomoc bo nie chce zakładać nowego tematu to się doczepie tu a więc zauważyłem przy wyższych obrotach jak zmieniam bieg lekkie zerwanie i stuknięcie... dziś zeszłem pod auto i przy jednej poduszce mam oderwany 1 kabelek czy to może być przez to
no i czy przylutowanie tego kabelka powinno pomóc czy cała poducha do wymiany
proszę o szybką odp