[A6 C5 Avant] Podgrzewanie bocznych szyb
[A6 C5 Avant] Podgrzewanie bocznych szyb
Witam wszystkich,
Dzisiaj moje auto pierwszy raz nocowało poza garażem i rosa pokryła szyby.
Po włączeniu podgrzewania tylnej szyby, zauważyłem że boczne szyby nie grzeją. Moje pytanie to czy te szyby są podgrzewane tylko poniżej jakiejś temperatury i czy są podłączone pod tą samą wiązkę. Może są włączane tylko jak są spełnione jakieś warunki np. Clima działa na przednich szybach? A6 mam od maja więc pierwszy raz takie cuda widzę a dzisiaj wyczytałem że mam podgrzewane lusterka ale tylko poniżej jakiejś temperatury, może te boczki też tak działają?
Dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
Dzisiaj moje auto pierwszy raz nocowało poza garażem i rosa pokryła szyby.
Po włączeniu podgrzewania tylnej szyby, zauważyłem że boczne szyby nie grzeją. Moje pytanie to czy te szyby są podgrzewane tylko poniżej jakiejś temperatury i czy są podłączone pod tą samą wiązkę. Może są włączane tylko jak są spełnione jakieś warunki np. Clima działa na przednich szybach? A6 mam od maja więc pierwszy raz takie cuda widzę a dzisiaj wyczytałem że mam podgrzewane lusterka ale tylko poniżej jakiejś temperatury, może te boczki też tak działają?
Dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Pozwolę sobie odgrzać kotleta. Powiedzcie mi w takim razie, skoro to antena, to dlaczego mam na dachu bata? Jaki jest sens montowania dwóch, a właściwie trzech anten? Nie będę się sprzeczał, że tak nie jest, ale jest to co najmniej dziwne. Do tej pory myślałem, że te paski służą do podgrzewania szyb, a dzisiaj się zdziwiłem, kiedy tylna szyba "puściła", a boczne zostały tak jak były...
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Silnik: 2.0 130KM
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Nie mam.Nie mam nawet diody podświetlającej wnętrze podłokietnika, jak mają niektóre egzemplarze...
Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 23:25 przez metyoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Toperz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
jak się jedzie w nocy to te diody oświetlają drążek zmiany biegówDagoth pisze:a takie dwie co swieca na czerwono w suficie? zawsze sie zastanawiam po co to... jak zblizylem kiedys reke aby zapalic swiatelko do czytania to bylem zdziwiony ze takie cos jest :P po co to wogóle?

Ja nie miałem w ogóle podłokietnika a telefon miałem, nie wiem gdzie jest antena bo boczne są czyste całkiem.
Fuck Fuel Economy
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Na bocznych tylnych szybach są anteny, ale od TVmetyoo pisze:Pozwolę sobie odgrzać kotleta. Powiedzcie mi w takim razie, skoro to antena, to dlaczego mam na dachu bata? Jaki jest sens montowania dwóch, a właściwie trzech anten? Nie będę się sprzeczał, że tak nie jest, ale jest to co najmniej dziwne. Do tej pory myślałem, że te paski służą do podgrzewania szyb, a dzisiaj się zdziwiłem, kiedy tylna szyba "puściła", a boczne zostały tak jak były...

Antena od radia, navi i ewentualnie telefonu jest na dachu (przynajmniej w avancie). Ta na dachu moze mieć wszystkie te funkcje lub tylko niektóre, zaleznie od wyposażenia auta

Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel