[A6 C6 3.0TDI] Kamera cofania
[A6 C6 3.0TDI] Kamera cofania
Cześć,
czy w modelu bez tunera TV można podłączyć kamerę cofania ?
Taką montowaną w miejsce lampki podświetlenia tablicy. Dostałem propozycję kupienia takiej koszt ok 360 PLN + ew. jeśli okaże się potrzebny adapter video za 400 PLN.
Może ktoś zaopiniować taki zestaw i ew. podpowiedzieć co i jak z montażem.
Znalazłem opis na forum ale dotyczył C5.
Taką montowaną w miejsce lampki podświetlenia tablicy. Dostałem propozycję kupienia takiej koszt ok 360 PLN + ew. jeśli okaże się potrzebny adapter video za 400 PLN.
Czasami brak ludożerców
daje się boleśnie odczuć...
daje się boleśnie odczuć...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: luks
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 320KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Re: [A6 C6 3.0TDI] Kamera cofania
Też jestem chetny na taki mod. Podziel się info gdzie te części można kupić.maxon pisze:Cześć,
witam, na prożbę maxona udzielam wyczerpującej, mam nadzieje infornacji
kamerę after market , czyli nieoryginalną moąna podłączyś na dwa sposoby.
jeśli w aucie jest system 2G to sygnał video z kamery można wyświetlić na LCD za pomocą video adaptera. podpina go się do kabla LVDS monitora od strony sterownika LCD zamontowanego za schowkiem.
automatyczne załączanie / przełączanie obrazu następuje po podaniu 12v na niebieski przewód. Ów przewód podłącza się do wstecznego oświetlenia.
Można też do tego sterownika podłączyć oryginalną kametkę ale należy wiedzieć, że ta zasilana jest 6v a nie 12v jak kamerki after market.
W podanej przez maxona cenie można takie sterowniki dostać w naviservice
jeśli w aucie jest TV tuner, można też zastosować symulator sterownika kamery - koszt podobny.
powyższe roawiązania nie wspierają rysowania linni na LCD
Można to uzyskać jedynie stosująć oryginalny sterownik z oryginalną kamerą ale to już koszt ok 2000pln
Krzysztof B.
kamerę after market , czyli nieoryginalną moąna podłączyś na dwa sposoby.
jeśli w aucie jest system 2G to sygnał video z kamery można wyświetlić na LCD za pomocą video adaptera. podpina go się do kabla LVDS monitora od strony sterownika LCD zamontowanego za schowkiem.
automatyczne załączanie / przełączanie obrazu następuje po podaniu 12v na niebieski przewód. Ów przewód podłącza się do wstecznego oświetlenia.
Można też do tego sterownika podłączyć oryginalną kametkę ale należy wiedzieć, że ta zasilana jest 6v a nie 12v jak kamerki after market.
W podanej przez maxona cenie można takie sterowniki dostać w naviservice
jeśli w aucie jest TV tuner, można też zastosować symulator sterownika kamery - koszt podobny.
powyższe roawiązania nie wspierają rysowania linni na LCD
Można to uzyskać jedynie stosująć oryginalny sterownik z oryginalną kamerą ale to już koszt ok 2000pln
Krzysztof B.