Witam czy śruby z felg aluminiowych będą pasowały do stalowych . Chodzi a6 c5 2.5 tdi felgi 16
Pozdrawiam Marcin
[A6 C5] śruby do felg talowych
[A6 C5] śruby do felg talowych
Ostatnio zmieniony 23 sie 2010, 12:39 przez bajabaj, łącznie zmieniany 1 raz.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Kontakt:
A dokładnie gniazda felg stalowych są wypukłe od wewnątrz a alu przeważnie (jeśli nie zawsze) mają ścianki skośne ale bez wypukłości.grzałka pisze:wszystko zależy od felg i śrub, w większości przypadków inne śruby są potrzebne do alusków a innedo stalowych, ale niektórzy producenci jak np. ronal produkują felgi pasujące pod oryginalne śruby
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Kontakt:
jeżeli masz te alu to wystarczy spojrzec w środek otworu i stwierdzic czy gniazda są okrągłe ( wtedy powinny pasowac śruby od stalaków) czy stożkowe (wtedy polecam zakupic komplet odpowiednich śrub), jeśli masz problem z oceną tego gniazda to najlepiej podjedź do najbliższego wulkanizatora a na pewno sobie z tym poradzi. drugą kwestią jest czy te sruby będą pasowały na długośc bo do felg stalowych nie potrzeba zbyt długich natomiast do alu są z reguły ( choc nie zawsze) dłuższe.