Za pierwszym razem zabrałem się do roboty dość późno i nie miałem już cierpliwości na te małe, górne ramki.
Duże wpasowują się bez najmniejszego problemu.
Małe boczne - trzeba trochę się pobawić (nie obejdzie się raczej bez lekkiego zeszlifowania rantu).
Niestety górne - masakra (dopiero jak dorwałem małą szlifierkę i nieco mocniej je zeszlifowałem - wreszcie udało się je pięknie "wcisnąć").
Nie wiem po co rant jest taki mocny?
Górne wcisnąłem ostatecznie, wsadzając gruuubo poskładaną gazetę - przy samej górze (tak, że ramka byłą już dociśnięta, a dalej - "wciągając ją" imbusem owiniętym chusteczką :lol:
Jak usłyszałem ostatni "klik" wskakującej ramki - byłem przeszczęśliwy.
Zastanawiałem się jeszcze czy przyklejać ramkę wyświetlacza - przymierzałem - zdecydowanie lepiej podobało m się z ramką - przykleiłem więc i ją.
Ostateczny efekt - na zdjęciu.
Mi zegary podobają się teraz znacznie bardziej (a o to przecież chodziło) - z punktu widzenia kierowcy - wnętrze jakąś tak "rozjaśniało" :mrgreen:
Co chciałbym jeszcze?
Chromowaną obwódkę na mieszek lewarka zmiany biegów (ale nie widziałem czegoś takiego do C5 :roll: )
hmm to mozna by kupic odrazu z calym tym "panelem" do ktorego jest przymocowany mieszek, kiedys widzialem na allegro ok 80zl taka przyjemnosc z aluminiowa obwódka, tylko nie wiem jak teraz.
Zawsze jeszcze w serwisie mozna by zapytac... ciekawe ile takie cos kosztuje
ps. chyba ze caly ten plastik przed i po lifcie tez mial inny rozmiar ?