wymiana radia na dvd dziala tyl przod [a6 c5]
wymiana radia na dvd dziala tyl przod [a6 c5]
siema!~po zalozeniu radia naviheaven z monitorem dzialaja mi tyl glosniki przednie w concercie sa chyba 4 wtyczki [gniazda] a w moim 2 bedzie to dzialac da sie to zrobic??? 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jurek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Jeśli wcześniej działały ci wszystkie 4 głośniki to znaczy że coś przekombinowałeś.
Jeśli wcześniej tylko 2 to n apoczątek sprawdź czy masz z tyłu głośniki. Albo ściągasz tapicerkę w drzwiach lub próbujesz ściągnąć zaślepkę w drzwiach, ale zaczepy są dosyć kruche. Polecam raczej z tapicerką (2 śrubki i tapicerka do góry - 1 minuta pracy).
Jeśli masz głośniki to sprawdź skąd idzie do nich sygnał - jeżeli ktoś sam dokładał głośniki to wprowadził je zapewne osobnym kablem do przodu, jeżeli to był seryjnie zrobione to one są zawsze podpinane przez wzmacniacz w bagażniku.
Obejrzyj wszystko i będziemy dalej myśleć.
Pozdro,
Jeśli wcześniej tylko 2 to n apoczątek sprawdź czy masz z tyłu głośniki. Albo ściągasz tapicerkę w drzwiach lub próbujesz ściągnąć zaślepkę w drzwiach, ale zaczepy są dosyć kruche. Polecam raczej z tapicerką (2 śrubki i tapicerka do góry - 1 minuta pracy).
Jeśli masz głośniki to sprawdź skąd idzie do nich sygnał - jeżeli ktoś sam dokładał głośniki to wprowadził je zapewne osobnym kablem do przodu, jeżeli to był seryjnie zrobione to one są zawsze podpinane przez wzmacniacz w bagażniku.
Obejrzyj wszystko i będziemy dalej myśleć.
Pozdro,

a wiec tak... to radio [z dvd] mialem w passku ale passek mial tylko przednie glosniki...teraz mam a6 c5 i radio concert glosniki mam z przodu i z tylu wszystko ladnie gra ale po podpieciu nowego radia graja tylko przednie glosniki...(niewiem o co kaman bo w tym nowym sa tylko 2 wejscia a concert ma az 4 da sie to jakos podlaczyc??? gdzie jest wzmaczniacz??? zmieniarka jest chyba z tylu po lewej str... (niedziala) chyba kenwood...i chyba nie oryginalna ale tym sie nie przejmoje nie mam zamiaru tego podlaczac
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Smotek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam dołączę się do tematu bo właśnie mam ten sam problem z podłączeniem dvd pod ori wtyczki audi kupiłem przejściówkę http://allegro.onet.pl/audi-a3-a4-a6-a8 ... 64611.html ale kostka czerwona pod którą podłączam wtyczkę truj kolorową żółta zielona i niebieska jeśli się nie mylę ma kable tylko pod jedną z tych kostek więc jak mają grać wszystkie głośniki? Jedna to prądowe druga iso z dwoma kablami od tego małego głośniczka w słupku koło kierowcy i ta truj kolorowa od głośników. po podłączeniu wszystkich kostek gra tylko ten mały głośniczek z boku nie gra ani tył ani przód!!! Co robić jak to podłączyć ma ktoś fotkę z kablami ori z radia audi A6 C5 z 98r bo może w moim jakaś rzeźba była robiona?
zamiast krwi benzyna, zamiast serca turbina:-)