[A6 C5] Dodatkowy subwoofer Audi BOSE
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] Dodatkowy subwoofer Audi BOSE
Witam! Posiadam fabryczna audi navi plus z bose i subwooferem w nadkolu. Chciałbym dołożyć jeszcze jeden wzmacniacz z tubą. Czy ktoś orientuje się może jak to podłączyć? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2009, 15:36 przez jakub88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Zerknij jak podłą;czony jest ori subwoofer, czy idą; tam przewody sygnałowe z przedwzmaczniacza i jakie. Jeśli jest tam podawany sygnał z koncówki, tj przewody nieekranowane to kiepsko, jeśli zaś idą; tam przewody ekranowane z przedwzmacniacza, to wystarczy wpią;c się do nich i tak podać sygnał dodatkowemu wzmacniaczowi.
Ewentualnie dokup tego typu adapter, sprawdź tylko w dokumentacji jakie masz wyjscia, kostki.
http://www.navi-upgrade.com/pl,sitel,14 ... c53c84a85a
Ewentualnie dokup tego typu adapter, sprawdź tylko w dokumentacji jakie masz wyjscia, kostki.
http://www.navi-upgrade.com/pl,sitel,14 ... c53c84a85a
Hej hej superowo ze wreszcie otrzymalem odpowiedz odnosnie mojego utrapienia... poniewaz tez jestem nowym uzytkownikiem Audi od przeszlo tygodnia i juz wiem jak to mozna zrobic... tylko ze ja tez mam navi plus... ustalone jest ze trzeba kupic przejsciowke poprowadzic kabelki podlaczyc piecyk i suba oki tylko teraz pytanie takie w navi plus nie ma oddzielnego sterowania subem i w momencie gdy bede chcial zdjac bass z glosnikow w drzwiach to automatycznie zdejme tez z suba a to jest troszkie lipa ... ja wczesniej posidalem opelka i tam generalnie mialem zrobione wszytko na Pionku AVH - 5700 chyba nie pamietam oznaczenia i gralo to superowo ustawone mialem zero bassu na glosnikach a na subie tak na 3 i bylo superowo!! Generalnie chodzi o to jak to bedzie gralo po podlaczeniu wlasnego piecyka i suba?? Sory troszkie namotałem 

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
"czerwony +12Vmisiek87101 pisze:siema ja mam takie pytanko czy mam ktoś z was opis kostki przy subwooferze???
czarny masa
żółty +lewy tył
niebieski -lewy tył
czerwony +prawy tył
czarny -prawy tył
żółty wejście kanału lewego
czerwony wejście kanału prawego
czarny masa wejścia kanału lewego i prawego
pomarańczowy sterowanie stand-by (załączanie systemu) "
znaleziono w googlach

Pozwolę sobie trochę odkopać ten temat.
Mam radio Audi Navigation plus i system BOSE, chce podpiąć nowy sub z wzmacniaczem, jednak mam pytanie czy jak kupię tą przejściówkę to stracę też głos w tylnych głośnikach? Czy tylne głośniki i sub mają inne wyjścia?
Chce zrobić tak żeby wszystkie głośniki BOSE grały normalnie poza oryginalnym sub'em, a nowy sub szedł osobno cinchem z radia, da się?
Mam radio Audi Navigation plus i system BOSE, chce podpiąć nowy sub z wzmacniaczem, jednak mam pytanie czy jak kupię tą przejściówkę to stracę też głos w tylnych głośnikach? Czy tylne głośniki i sub mają inne wyjścia?

Chce zrobić tak żeby wszystkie głośniki BOSE grały normalnie poza oryginalnym sub'em, a nowy sub szedł osobno cinchem z radia, da się?