[ a6 c6 ] Brak głosu, pomocy!!!
[ a6 c6 ] Brak głosu, pomocy!!!
Witam, od niedawna jestem posiadaczem A6 3.0 tdi q. I jeszcze nie mam "opcykanego" MMI. Mam pewien problem, a mianowicie jak wsiadłem do auta to po przejechaniu kawałka drogi z orientowałem się, że nie mam głosu. Zauważyłem, że wyświetlił mi się na MMI przekreślony głośnik. Nie mogę również wejść w ustawienia dźwięku.
W czym jest problem? Coś nacisnąłem przez przypadek (mute albo cos), czy po prostu zje.... się jakiś wzmacniacz albo jakiś sterownik.
Proszę o szybką pomoc.
Pozdrawiam
mskrzypo
W czym jest problem? Coś nacisnąłem przez przypadek (mute albo cos), czy po prostu zje.... się jakiś wzmacniacz albo jakiś sterownik.
Proszę o szybką pomoc.
Pozdrawiam
mskrzypo
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
vag prawdę Ci powie 
stawiam na aktywną ochronę komponentu sterownika MMI

stawiam na aktywną ochronę komponentu sterownika MMI
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
Jutro jade do kolesia na diagnoze i powiem co i jak. Ma ktoś może VAGa do podarowania :D bo moj polski vag który sie łączył z golfem IV nie chce sie połączyć z audica. Chyba ze kabel też jest zły.
Dla porównania u ojca w mercedesie s przy takich objawach był jakiś sterownik do wymiany ( czy tam naprawy) bo zalało w bagażniku.
Rano działało i nikt go nie podłączał do kompa. Sam jestem ciekaw, mam nadzieje, że to nie jest wina sprzętowa tylko jakaś pierdoła albo coś.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
mskrzypo
[ Dodano: 2010-08-11, 18:37 ]
Witam, dzisiaj byłem u pana doktora i po skasowaniu jakiegoś błędu wszystko wróciło do normy. Pan doktor powiedział, że to wzmacniacz pada. U niego wymiana 1200zl, ale mam jeździć aż się całkiem zepsuje.
Wzmacniacz był już wymieniany bo wcześniejszy właściciel mi mówił że wymieniał i mówił, że chyba trzeba coś w serwisie wprowadzić do komputera w samochodzie, że wzmacniacz był wymieniany.
I teraz moje pytanie: ILE W TYM PRAWDY??
Pozdrawiam
Dla porównania u ojca w mercedesie s przy takich objawach był jakiś sterownik do wymiany ( czy tam naprawy) bo zalało w bagażniku.
Rano działało i nikt go nie podłączał do kompa. Sam jestem ciekaw, mam nadzieje, że to nie jest wina sprzętowa tylko jakaś pierdoła albo coś.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
mskrzypo
[ Dodano: 2010-08-11, 18:37 ]
Witam, dzisiaj byłem u pana doktora i po skasowaniu jakiegoś błędu wszystko wróciło do normy. Pan doktor powiedział, że to wzmacniacz pada. U niego wymiana 1200zl, ale mam jeździć aż się całkiem zepsuje.
Wzmacniacz był już wymieniany bo wcześniejszy właściciel mi mówił że wymieniał i mówił, że chyba trzeba coś w serwisie wprowadzić do komputera w samochodzie, że wzmacniacz był wymieniany.
I teraz moje pytanie: ILE W TYM PRAWDY??
Pozdrawiam
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ZelvaBOi,
jaki spryskiwacz..
masz na mysli przedow od tylnej wycieraczki..
PS. Jak sprawdzic czy cieknie z przewodu..
Wyciagnac zaslepke z bagaznika i pogrzebac gdzies gleboko reka..

jaki spryskiwacz..

masz na mysli przedow od tylnej wycieraczki..

PS. Jak sprawdzic czy cieknie z przewodu..

Ostatnio zmieniony 22 lip 2013, 14:36 przez pama, łącznie zmieniany 1 raz.
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ZelvaBOi,
no zesz .. qwa.. kolejny bubel.:??
no zesz .. qwa.. kolejny bubel.:??

Ostatnio zmieniony 22 lip 2013, 14:36 przez pama, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, co do lejącego się wężyka to słyszałem o tym problemie. Od tego czasu jak go kupiłem tj. tydzień czasu, to nie spryskiwałem tylnej szyby więc nie lało sie tam nic. Chyba, że może kapać nawet wtedy jak się go nie używa?
Możliwe, że wzmacniacz był wymieniany z tego powodu. I podobno muszę w komputerze coś zaznaczyć czy zmienić, żeby ten błąd nie występował. Tak mi mówił sprzedawca.
Można ten wężyk wymienić samemu czy jest to bardziej skomplikowane i trzeba do serwisu jechać?
Wzmacniacz mam dsp, ile taki kosztuje i gdzie go dostać w razie potrzeby. I tak samo z wymianą wzmacniacza czy można to samemu wymienić.
Pozdrowionka
Możliwe, że wzmacniacz był wymieniany z tego powodu. I podobno muszę w komputerze coś zaznaczyć czy zmienić, żeby ten błąd nie występował. Tak mi mówił sprzedawca.
Można ten wężyk wymienić samemu czy jest to bardziej skomplikowane i trzeba do serwisu jechać?
Wzmacniacz mam dsp, ile taki kosztuje i gdzie go dostać w razie potrzeby. I tak samo z wymianą wzmacniacza czy można to samemu wymienić.
Pozdrowionka
a6-c6-moja-nowa-furka-d-vt25027.htm#270951 <-- moja Audica
No właśnie o takim odblokowaniu mi mówił sprzedawca. Nie widziałem dokładnie jaki to błąd ale po skasowaniu radio raczęło grać, więc na razie nic nie ruszam. Jak następnym razem to się stanie to pojadę do serwisu i odblokuje. Sprzedawca mi także mówił, że jak tego nie zrobię to niedługo znowu mi się to stanie. Tylko jak napiszę oświadczenie jak ja nie mam pewności czy to nie kradzione, bo ja tego nie robiłem. A ile kosztuje naprawa takiego wężyka w serwisie? Może warto wymienić na ten gumowy co mówił przedmówca.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Czyli jadąc do serwisu muszę mieć jakiś dokument potwierdzający kupno tego wzmaka? Myślę, że własnie bardziej się opłaca w jakimś warsztacie wymienić kawałek tego wężyka przy klapie. Jutro przykleję jakąś chusteczkę żeby sprawdzić czy coś cieknie.
Najpierw sprawdzę czy nic się tam nie sączy. Jak wężyk będzie dobry i znowu wystąpi ten błąd to wtedy trzeba będzie się wybrać do ASO.
Dzięki za pomoc
pozdrawiam
Dzięki za pomoc
pozdrawiam
ja umieściłem reczniki papierowe nad wzmacniaczem i jak na razie sucho, nawet psiknąłem spryskiwaczem z tyłu przy wyłączonym MMI i też sucho. Więc jak się pojawi znowu problem to uderzam do ASO.