Jeszcze parę dni temu miałem głośny klakson. Nacisnąłem go parę razy na parkingu i teraz jest jakby baby klakson. Prawie go nie słychać.
Syrenę alarmu mam niefabryczną i działa elegancko.
W czym problem?
[A6 C5] Klakson zdechł
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Klaksony są dwa i umieszczone są z przodu po obu stronach auta zaraz pod lampami.
Jak masz "baby" :mrgreen: to pewnie umarł jeden z nich. Drugi tylko udaje, że krzyczy :-P A może tylko wtyczka wypadła.
Musisz sprawdzić drogą eliminacji czy jest napięcie na kablach.
One są różne, tzn mają inny ton dźwięku i może padł akurat ten mocniejszy- "basowy"
Jak masz "baby" :mrgreen: to pewnie umarł jeden z nich. Drugi tylko udaje, że krzyczy :-P A może tylko wtyczka wypadła.
Musisz sprawdzić drogą eliminacji czy jest napięcie na kablach.
One są różne, tzn mają inny ton dźwięku i może padł akurat ten mocniejszy- "basowy"

Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Napisałem Ci że pod lampami :-P
Nie musisz nurkować, wystarczy przyklęknąć i pocałować autko.
A poważnie to jest dostęp z przodu, jak chcesz możesz sobie wyciągnąć kratki dolne
Nie musisz nurkować, wystarczy przyklęknąć i pocałować autko.
A poważnie to jest dostęp z przodu, jak chcesz możesz sobie wyciągnąć kratki dolne
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
I jak Karawar, podziałałeś ?
Tez jestetm zainteresowany wynikiem działań, jeden z sygnałów cos u mnie rzęzi ale jak popatrzyłem ile jest tego miejsca między chłodnicami i zderzakiem to mam wątpliwości :roll:
W autach 180 KM są 3 chlodnice (bo dochodzi intercooler FMIC) stad przestrzeń miedzy chlodnicami i zderzakiem jest mniejsza niz w innych autach
Tez jestetm zainteresowany wynikiem działań, jeden z sygnałów cos u mnie rzęzi ale jak popatrzyłem ile jest tego miejsca między chłodnicami i zderzakiem to mam wątpliwości :roll:
W autach 180 KM są 3 chlodnice (bo dochodzi intercooler FMIC) stad przestrzeń miedzy chlodnicami i zderzakiem jest mniejsza niz w innych autach

Części samochodowe online - Motostacja pl