Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[C5 2.8] naprawiać czy przekładka

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
lukas1977
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[C5 2.8] naprawiać czy przekładka

Post autor: lukas1977 » 09 lip 2010, 11:53

Witam jeszcze raz.Mam takie pytanie do Was.Kupiłem w niemczech audi z padniętym silnikiem 2,8 V6.Padła pompa oleju no i dół poleciał.Nie wiem jeszcze jak bardzo.Pytanie brzmi czy warto przekładać czy naprawiać taki silnik.Powiem jeszcze ze nigdzie nie moge znaleźć silnika z moim kodem AQD.jakie są ewentuale problemy gdy kupi się silnik z innym kodem.Prosze o wasze opinie.Autko stoi a bardzo chcialbym nim już jeździć i cieszyć się jazdą

[ Dodano: 2010-07-09, 13:55 ]
Jeśli wie ktoś gdzie można takiego silnika szukać byłbym wdzięczny

SANT0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Santos
Rocznik: 2000
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: SANT0 » 14 lip 2010, 23:45

Poszukaj lepiej innego silnika bo jak pompa siadła to nie tylko dół silnika dostał po tyłku ale wszystkie panewki również te w głowicy a one są nie wymienne jak w dole silnika bo to po prostu aluminiowy odlew głowicy.Szukaj silnika 2.8 i tyle przecież osprzęt i czujniki będą z twojego a kosmicznej zmiany we wnętrzu tych silników nie było tylko że jak masz tiptronic to szukaj od tiptronic bo od manuala raczej nie podejdzie.
Nigdy nie jeżdze szybciej niż widzę...

lukas1977
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lukas1977 » 08 sie 2010, 17:02

Minęło troszke czasu więc przybliże co i jak z autkiem się działo.A więc silnika w Polsce nie udało mi się znaleźć z kodem AQD.Udało mi się jednak znaleźć cały silniczek z osprzętem w DE i po niego pojechałem.Teraz autko ma już nowy silnik zamontowany i lada dzień będzie mi dane(mam nadzieje)zrobić nim pierwsze km :mrgreen:
Przy przekładce wymieniony został cały rozrząd,płyny i olej w skrzyni i płyn wspomaga

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja