[A6 C5] 2.5 tdi. nie dogrzanie silnika
[A6 C5] 2.5 tdi. nie dogrzanie silnika
Witam po raz kolejny i mam pytanie. Mianowice jechałem teraz nad nasze polskie moze i moje A6 nie dogrzało się do 90 stopni. Kilka razy mocno pszyspieszylem ale i tak nie doszła do 90 stopni. Jechalem predkością około 120km/h i temperatura byla miedzy 80 a 60 stopni. Mało tego vag wywala mi blad 1441 i miga mi czujnik swiec zarowych
prosze o pomoc bo brak mi sił po wakacjach :-D
prosze o pomoc bo brak mi sił po wakacjach :-D
ale urwał
-
- Forum Audi A6 / A7
Co do temp. to podłącz vag i sprawdź czy temp tam pokazana jest adekwatna do temp na desce. Jeśli nie to albo czujnik albo coś na wskaźnikach leży. czujnik wymiana ok 5 min, wskaźnik to myślę że to już zabawa dla profesjonalisty elektryka. Jeśli temp są identyczne to prawdopodobnie uwalony termostat.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2010, 22:50 przez kowallubin, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
W linku masz napisane prawie wszystko. Ode mnie weź vag zalej auto do pełna jeśli błąd da się skasować i nie wraca do ok 3/4 baku tzn uwalona pompa w zbiorniku. jeśli błąd pozostaje jest to czujnik poziomu paliwa w komorze spiętrzającej ( nie od rezerwy). Ten błąd m.in. powoduje mruganie kontrolki. Oczywiście jestem amatorem i nie możesz traktować tego co napisałem jako diagnozy Twoich problemów.
sprawdź ten link to chyba nie jest o błędzie 1441.kowallubin pisze:W linku masz napisane prawie wszystko.
może najpierw poczytaj o tym czujniku G2/G62 i jego typowych awariach. Nieprawidłowe działanie czujnika przeważnie objawia się skakającą wskazówką na wskaźniku.konopaga pisze:spoko postaram sie go wymienic
Lepiej mieć Parkinsona i ... trochę wylać
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
-
- Forum Audi A6 / A7