[A6 C5 2,5 tdi AFB] Nie wchodzi na obroty
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 2,5 tdi AFB] Nie wchodzi na obroty
Witam wszystkich.Mam taki problem że auto wkręca się max do 3 tys obr,jak jest ciepły ciężko odpala i wariuje wskazówka temp silnika raz pokazuje 0 a innym razem 90 stopni.Dodam że jest nowy przepływomierz bosch i egr działa.Proszę o pomoc.Z góry dziąkuję
Ostatnio zmieniony 04 sie 2010, 12:54 przez tytus84, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzycho0110
- Forum Audi A6 / A7
jak masz dostęp do kompa ,to podłącz auto i spisz błędy i daj na forum ,może być uszkodzony czujnik g62 i stąd te problemy z rozruchem i wskazówką na desce ,czujnik możesz kupić w sklepie skody za rogiem
i podmienić (to jest takie coś http://allegro.pl/item1164552831_czujni ... ml#gallery) wymiana jest banalna ,oczywiście mozesz mieć też inne problemy z silnikiem ,ale nie ma co wróżyć ,przydało by się podłączyć pod kompa i sprawa wyglądałaby o niebo lepiej

-
- Forum Audi A6 / A7
Dziś popołudniu jadę podłączyć go pod kompa także mam nadzieję że będe wiedział już co i jak
[ Dodano: 2010-08-06, 10:40 ]
I sprawa wygląda tak. Spec, u którego byłem stwierdził że albo węże od turbiny są nieszczelne albo turbina padła inny znowu stwierdził że to raczej sprawa elektroniki i sterowania turbiną. Dziś powinienem coś więcej się dowiedzieć po dokładniejszym sprawdzaniu. Widzę że z tymi mechanikami to jak z lekarzami każdy co innego :-x
[ Dodano: 2010-08-09, 09:24 ]
I sprawa rozwiązana.Okazało się że posypał się katalizator i pozapychał cały wydech i to powodowało brak mocy. Po wycięciu katalizatora auto odrzyło :mrgreen:
[ Dodano: 2010-08-06, 10:40 ]
I sprawa wygląda tak. Spec, u którego byłem stwierdził że albo węże od turbiny są nieszczelne albo turbina padła inny znowu stwierdził że to raczej sprawa elektroniki i sterowania turbiną. Dziś powinienem coś więcej się dowiedzieć po dokładniejszym sprawdzaniu. Widzę że z tymi mechanikami to jak z lekarzami każdy co innego :-x
[ Dodano: 2010-08-09, 09:24 ]
I sprawa rozwiązana.Okazało się że posypał się katalizator i pozapychał cały wydech i to powodowało brak mocy. Po wycięciu katalizatora auto odrzyło :mrgreen: